Facebook ima novitete za 2022. godinu: U pripremi smartwatch

facebook-1903445_1920
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Facebook priprema novitete za 2022. godinu. Radi na pametnom satu koji će podržavati samostalnu celularnu povezanost, što znači da ga ne morate upariti s telefonom da bi slali poruke.

Novim proizvodom Facebook bi mogao proširiti vidike svojih hardverskih ambicija 2022. godine. Kompanija se usmjerila na novi segment. Prema izvještaju The Information-a, Facebook će svoj pametni sat staviti na police početkom 2022. godine. Nije iznenađujuče da će pametni sat ove kompanije imati ugrađenu vlastitu ogromnu mrežu društvenih mreža, što će omogućiti korisniku slanje i primanje poruka putem Facebook usluga.

Sat će, navodno, posjedovati socijalni aspekt u fitnes funkciji koristeći svoju platformu društvenih medija. Oprema će omogućiti korisnicima da prate svoje treninge s prijateljima, ali i da budu u konstantnom kontaktu sa svojim trenerom. Budući da se radi o pametnom satu, na kraju dana dobit ćete izvještaj. Radi se o prosječnom skupu zdravstvenih i fitnes sposonosti.

Sat će biti baziran na Androidu, a njegova nosiva oprema bit će najvjerovatnije Wear OS. Facebook razmišlja unaprijed, te će druga generacija modela biti dostupna na tržištu već 2023. godine.

Važno je napomenuti da Facebook također tvrdi da radi na vlastitom operativnom sistemu, čime se da naslutiti da će kompanija odbaciti Android sa svog nosivog hardvera. Iako se čini da smartwatch neće biti uskoro gotov, ekipa koja radi na projektu mogla bi nas iznenaditi.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori