Šuškalo se da je zamrznut nakon smrti: Walt Disney, čovjek koji je svima uljepšao djetinjstvo

Prošle su 54 godine od smrti Walta Disneyja, a mi vam otkrivamo zanimljivosti o njegovu životu za koje niste znali.

Najpoznatiji producent i crtač animiranih filmova svih vremena Walter Elias Disney,poznatiji kao Walt Disney, preminuo je prije točno 54 godine, 15. decembra 1966. godine.

Zahvaljujući njemu većina nas imala je priliku odrastati uz likove poput Mickeyja Mousea, Paje Patka, Plutona i Šilje. Uljepšao nam je djetinjstvo i mnogim dugometražnim animirani filmovima.

Često ga se opisuje kao veseljaka koji je život posvetio tome da zabavi djecu. On je bio i poslovni čovjek koji je htio pobijediti konkurenciju, što mu je i uspjelo.

Foto: Profimedia

Njegova kompanija The Walt Disney i godinama nakon njegova smrti posluje itekako uspješno. A sve je počelo s crtežom jednog, danas, legendarnog miša.

Naime, nakon što je propala kompanija za animirane filmove koju je u Kansasu osnovao s Ubom Iwerksom, na povratku kući u vozu je nacrtao Mickeyja Mousea. Posudio mu je i glas i tako je postao najuspješniji lik iz crtića svih vremena.

Mickey mu je donio prvog Oscara, a tijekom karijere osvojio je još 21. Još i danas drži rekord u broju osvojenih prestižnih filmskih nagrada.

Foto: wikitree.com

Disney, koji je rođen 5. decembra 1901. godine, preminuo je deset dana nakon svog 65. rođendana, od raka pluća.

Nedugo nakon njegove smrti pojavile su se teorije zavjere da je dao zamrznuti svoje tijelo u slučaju da znanost uznapreduje do toga da ga ponovno može oživjeti.

Od otprilike 1966. godine doista su se provodila kriogenička smrzavanja preminulih osoba. Danas se u svijetu čuva preko 200 trajno zamrznutih ljudi.

Međutim, istina o smrzavanju tijela slavnog Oskarovca je drugačija. Prvo kriogeničko smrzavanje ljudskog trupla napravljeno tek mjesec dana nakon njegove smrti.

Istina je pak da mu je tijelo nakon smrti kremirano, a pepeo posut po memorijalnom parku Forest Lawn u sklopu groblja u Glendaleu.

Pročitaj više: „Čarobnjak iz Oza“ dobija novu verziju: Dobra vijest za filmofile

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)