KS: Učenici 1. razreda srednjih škola od ponedjeljka pohađaju nastavu po kombinovanom modelu, a ostali učenici po dosadašnjem modelu

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas zaključak da će se u periodu od 24.5.2021. godine do kraja školske godine nastava odvijati kao do sada, uz izmjenu “da učenici 1. razreda srednjih škola pohađaju nastavu po kombinovanom modelu u skladu sa Uputstvom br. 11/04-34-2024-3/21 od 2.2.2021. godine, a počev od ponedjeljka 24.5.2021.godine.“

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je ovaj zaključak proslijedilo svim osnovnim I srednjim školama uz sljedeće obrazloženje:
“Nastavljamo bilježiti povoljnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, što za posljedicu ima daljnje popuštanje mjera.

Učenici 1. razreda srednjih škola od ponedjeljka pohađaju nastavu po kombinovanom modelu

Do kraja nastavne godine ostale su još tri sedmice. Znamo da će dio učenika prvog razreda srednjih škola pohađati nastavu u školi dvije sedmice, a jedan dio učenika jednu sedmicu.

Ističemo da je cilj ove promjene omogućiti našim učenicima prvog razreda da dođu u školske klupe, da se socijaliziraju i pripreme za normalizaciju stanja i povratak svih učenika u školske klupe”, navedeno je.

Pročitaj više: Kraj školske godine je blizu: Nema dopunske nastave u školama, djeca nisu savladala gradivo

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori