Stanivuković parkirao bagere pored “Kajaka” kako ne bi mogli raditi uprkos odluci inspekcije VIDEO

Gradonačelnik Banje Luke naložio je parkiranje dva bagera pored ugestiteljskog objekta "Kajak". Dan nakon što je Republička inspekcija RS-a donijela odluku da se s objekta skine traka.

Na današnjoj konferenciji za medije Stanivuković je rekao da će na parking pored "Kajaka" dovesti dva bagera i da će viljušku staviti iznad krova objekta.

"Na onom parkingu se više ništa neće moći parkirat, onaj ugostiteljski objekat nikad neće moći raditi. Zamislite da čitava jedna država brani jednog tajkuna, jednog lopova koji je bio u zatvoru. Jedan čovjek u svom privatnom restoranu, na svojoj privatnoj televiziji može gledat svoj privatni klub. Mi se borimo protiv privatne države", rekao je Stanivuković.

Dodao je, da će skloniti traku i onda dovesti drugu inspekciju, komunalna policiju. Na kraju, u slučaju potrebe, poslat će i vetarinarsku inspekciju.

Bageri su dovezeni u šest sati poslije podne, uz prisustvo velikog broja građana koji su pratili događaj. Nakon čega se gradonačelnik obratio okupljenim.

Podsjećamo, u martu ove godine gradonačelnik Banje Luke je zatvorio ugostiteljski objekat "Kajak", nakon što je tim za reviziju utvrdio da je izgrađen bespravno. Odnosno na mjestu gdje je predviđeno da bude zelenilo. Jučer je Republička inspekcija naložila da traka s objekta bude skinuta, a nakon toga je uslijedila današnja akcija Stanivukovića.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori