Dvojica migranata koji su ubili Jasmina Berovića još su nedostupni bh. pravosuđu

Prošlo je tačno šest mjeseci od ubistva Jasmina Berovića u Barskoj ulici u Općini Ilidža.

U domu njegovih roditelja Kimete i Nazima Berovića u Otesu od 17. novembra nema muzike, veselja i osmijeha. Majka i otac ubijenog Jasmina Berovića tuguju za izgubljenim sinom, a najteže im je bilo za vrijeme Bajrama. 

Za Bajram nismo nikako spavali. Katastrofa.

Kuća je prazna bez našeg Jaska. Prvi Bajram da nismo kompletni. Bili smo na mezarju sinu. Bila je i rodbina iz Sandžaka i prijatelji.

Ovih šest mjeseci nam je kao šest godina – kaže za Faktor Nazim Berović, otac ubijenog Jasmina Berovića.  Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu sredinom aprila je potvrdio optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Salaha Eddine Dechane, državljanina Maroka zbog krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva. 

Optužen je da je zajedno sa H.B i J.M.B. 17. novembra 2020. godine, oko 22 sata i 30 minuta u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadali više udaraca Jasminu Beroviću. U predjelu grudnog koša sa lijeve strane uslijed kojih je i usmrćen.

Nažalost, ništa konkretno se ne dešava. Podignuta je optužnica protiv jednog, drugog ne isporučuju, ovog trećeg daj Bože da ikada stigne pravda. Ali, eto, nadamo se.

Nada zadnja umire. Vjerujemo u pravdu, sud, državu... Jedina želja u životu nam je da ubice stigne pravda. Teško mi je i da pričam – rekao je kroz suze Nazim Berović.

IZVOR: FAKTOR

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori