U nedjelju 25. aprila dodjela Oscara! Jasmila Žbanić u utrci za nagradu

Dodjela Oskara
U nedjelju (25. aprila) Televizija Bosne i Hercegovine će emitovati kompletan prijenos cjelovečernjeg programa dodjele Oscara

Dodjela najprestižnije filmske nagrade Oscar, na kojoj će ove godine učestvovati i bh. rediteljica Jasmila Žbanić s filmom "Quo, vadis Aida", se održava 25./26. aprila, a program možete pratiti i na domaćoj televiziji.

U nedjelju (25. aprila) Televizija Bosne i Hercegovine će emitovati kompletan prijenos cjelovečernjeg programa dodjele Oscara, u okviru specijalnog programa BHT1 "Noć Oscara", koji počinje u 20:00 sati.

U okviru tog programa gledatelji BHT1 će već u 20:30 sati moći pogledati film "Ničija zemlja" reditelja Danisa Tanovića, koji je Bosni i Hercegovini već donio ovu najprestižniju filmsku nagradu.

Zatim ćete moći uživo pratiti dešavanja s crvenog tepiha, koja počinju 30 minuta poslije ponoći, a dodjela nagrade Oscar će trajati od dva do pet sati ujutru. Nakon dodjele nagrada planiran je i Oscar Show.

Kroz cjelovečerni prijenos uživo vodit će vas Maja Miralem i Mediha Adrović.

Gosti u studiju BHRT će biti Danis Tanović, Haris Pašović, Ermin Bravo, Mirza Tanović, Boris Ler, Elma Tataragić i Belma Tvico Stambol.

Izvor: Klix.b

Pročitaj više: Jasmila Žbanić: Ovaj film nije nastao da bi ljude dalje sukobio ili razdvajao, već da bi se bolje razumjeli

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori