Slučaj “Memić”: Tužilaštvo BiH tražit će još dva mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa, postoje novi osumnjičeni za skrivanje dokaza

Slučaj "Memić" - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu. Oni se sumnjiče za organizirani kriminal. Odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca.

Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritovu u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je  određen najprije 1.marta, a zatim i 26.februara zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Pritvor je određen i zbog uznemirenja javnosti.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži. Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage još na nekoliko osoba i postupajući tužilac podnijet će prijedlog pritvora da se ovim osoba odredi također  pritvor.

Slučaj "Memić"

Kako je naveo tužilac Ćazim Hasanspahić već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu. 

Uskoro će Tužilaštvo saopćiti za koje će osobe tražiti određivanje pritvora, a osumnjičene su za skrivanje dokaza.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori