U Beogradu se vakcinisao i bivši načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo

U Beogradu se vakcinisao i bivši načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo
Nedžad Koldžo u društvu supruge (Foto: Čitatelj Klix-a)

Pored činjenice da ogroman broj "običnog" puka iz BiH odlazi u Beograd na imunizaciju, sve se češće na Beogradskom sajmu mogu vidjeti i dobro poznata lica bosanskohercegovačke političke scene. .Jedan od njih je i bivši načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo (SDA). On je također odlučio iskoristiti mogućnost besplatne imunizacije u susjednoj Srbiji.

Koldžo je u Beograd je stigao u društvu supruge.

Pored bivšeg načelnika sarajevske općine, ovih dana u Beogradu mogu se vidjeti i druga poznata lica iz političkog života Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana, Beogradski sajam posjetio je i zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik. Potvrdio je da se vakcinisao u Beogradu.

Osim Mirze Čelika, Beogradski sajam posjetio je i pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez. Čerkez je nedavnom razgovoru za Klix.ba potvrdio da je bio u Beogradu, ali da se nije vakcinisao.

Osim političara, u Beogradu se ovih dana mogu vidjeti i druga poznata lica bh. kulturne scene. Članova benda Dubioza kolektiv kao i scenarist Ademir Kenović posjetili su glavni grad Srbije.

Iako su i prethodnih dana zabilježene gužve ispred Hale 3 koja je predviđena za nenajavljene vakcinacije, tokom vikenda očekuje se znatno veći broj posjeta Sajmu. Tome smo svjedočili već jutros.

To se prije svega odnosi na građane BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije koji žele iskoristiti mogućnost vakcinacije u Srbiji. Vlasti u njihovim matičnim državama nisu uspjele na vrijeme obezbijediti dovoljan broj vakcina za stanovnike.

Pročitaj više: Građani BiH idu na vakcinaciju u Beograd, velike gužve i prije otvaranja punktova

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)