U Australiji otvoreni prvi ‘logori / kampovi’ za zaražene: “Ovo nije humano”

Australija

Zanimljiva priča nam dolazi iz daleke Australije. Naime, u jednom dijelu te daleke zemlje kontrole oboljelih toliko su velike da su otvoreni i takozvani ‘covid kampovi’ u koje se smješta zaražene osobe ili osobe koje su označene kao kontakti. O tome sada piše sve veći broj svjetskih medija, a izašao je i video jedne djevojke koja je završila u kampu

Naime, mlada Hayley Hodgson, 26, preselila se u Darwin iz Melbournea samo kako bi pobjegla od beskrajnih karantina, a kasnije se našla zatvorena u kampu za interniranje Covida, a da nije ni imala virus. Hodsgon se vratila iz 14-dnevnog pritvora u Howard Springsu, kampu za covid kapaciteta dvije tisuće osoba i koji se nalazi izvan Darwina. Tamo vlasti prevoze regionalne slučajeve Covida. U ekskluzivnom intervjuu s Freddiejem Sayersom se Herda ispričala je svoja iskustva.

Sve je počelo kada je jedan njezin prijatelj bio pozitivan. Ona pripovijeda kako su istražitelji ubrzo nakon toga došli u njezin dom, vidjevši registarsku pločicu njenog skutera kako bi je identificirali kao ‘blisku osobu’ odnosno K1 kontakt. Pitali su ju je li radila Covid test, a u trenutku je lagala i rekla da jest, a zapravo još nije. Ovo je pokrenulo izvanredan niz događaja.

“Tada su mi policajci blokirali prilaz”, kaže ona. “Izašla sam i rekla,” što se događa, testirate li me na COVID? Što se događa? ” Rekli su: “Ne, odvodimo te. I nemaš izbora. Ideš u Howard Springs. Ili pođi s nama sada, ili ćemo te smjestiti u stražnji dio kombija. Ili možete imati izbor da uzmete ‘COVID taksi’…

Samo sam rekla: „Ne pristajem na ovo. Ne razumijem zašto se ne mogu samoizolirati kod kuće, kao što mnogi drugi ljudi rade.” A oni su samo rekli: “Upravo nam je rečeno s višeg vrha kamo da vas odvedemo. I to je sve što imamo.”

Pročitajte i ovo: Haos u Austriji, pala vlada: Nakon povlačenja Kurza, Schallenberg podnio ostavku!

Naređeno joj je da spakira torbu i rečeno joj je da može biti puštena kada test bude negativan. Sakupljena u stražnjem dijelu unajmljenog kombija, prevezena je u Howard Springs. Po dolasku joj je rečeno da će tamo morati ostati punih 14 dana. Testirana je tri puta tijekom 14 dana i svaki put je bila negativna. U jednoj fazi bila je disciplinski kažnjena jer je napustila granice svoje kabine bez maske i prijetila joj je kazna od 5000 AUD. Drugom prilikom ispričala je kako su joj ponudili Valium da je smiri.

“Osjećate se kao u zatvoru. Osjećate se kao da ste nešto pogriješili, nehumano je to što oni rade”, smatra Hodgson.

Evo čitave priče:

Pratite nas na Facebook akter.ba - U Australiji otvoreni prvi ‘logori / kampovi’ za zaražene: “Ovo nije humano”

U Australiji otvoreni prvi ‘logori / kampovi’ za zaražene: “Ovo nije humano”

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori