TRAGEDIJA -Stradala mlada doktorica Azra Spahić u teškoj saobraćajnoj nesreći… isplakano more suza

TRAGEDIJA

TRAGEDIJA -Stradala mlada doktorica Azra Spahić u teškoj saobraćajnoj nesreći... isplakano more suza
Foto: Facebook

Doktorica Azra Spahić (25) poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na pješačkom prelazu u sarajevskom naselju Marijin dvor.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 23.30 časova. kada je Armin Berberović (27) mercedesom naleteo na tri devojke. Spahić je preminuo na licu mjesta, dok su dvije povrijeđene djevojke prevezene u bolnicu.

Javnost se jutros digla na noge nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine, kada je poginula mlada doktorica Azra Spahić.

Azra, koja je rođena u Bihaću, bila je zaposlena u Domu zdravlja u Sarajevu.

Ubiješ mladost. Ubiješ ljekara. Ubiješ osobu. Na pješačkom prelazu ubiješ čovjeka. Ženu. Pješaka. Za neke ljude ne treba da postoji nikakva prilika za rehabilitaciju ma kako to brutalno zvučalo. Dok se vi svi izrehabilitujete mi izginusmo – napisala je na svom profilu na društvenim mrežama novinarka Emela Burdžović.

Osim Burdžovića, javile su se i druge javne ličnosti. Pogođen tragedijom, oglasio se na društvenim mrežama i naš košarkaški reprezentativac i zvijezda Real Madrida Džanan Musa.

Ljudi moji, dokle više, dokad ćemo ubijati uspješne mlade ljude zbog našeg nemara za tuđe živote… Da ti dragi Allah podari lijep Dženet ljepotice, a porodici sabur – poručio je Musa.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta takođe se oglasilo.

  • Sinoć je u Sarajevu u teškoj saobraćajnoj nesreći kao pješak tragično nastradala naša draga koleginica doktorka Azra Spahić. Svi koji su je poznavali bili su svjedoci njene dobrote i plemenitosti i vedrog duha. Porodici i svim bližnjima iskazujemo najiskrenije saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Azru ćemo zauvijek čuvati u našim mislima i srcima – saopštilo je Udruženje studenata Medicinskog fakulteta.

Brojni prijatelji i poznanici se na društvenim mrežama opraštaju od tragično nastradale mlade djevojke.

Mersiha Novalić, portparolka policije, saopštila je danas nove informacije o stravičnoj nesreći koja je uznemirila javnost u Sarajevu i cijeloj BiH.

  • Vozač “Mercedesa” nije imao položen vozački ispit. Imao je i alkohola u krvi – rekla je Novalić.

Novinarima je otkrila sve detalje saobraćajne nesreće u centru Sarajeva.

  • Naš operativni centar je sinoć u 23.30 sati obaviješten da je na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradalo više osoba. Policijski službenici PU Centar su izašli na mjesto događaja i nažalost potvrdili navode iz prijave da su nastradale mlade pješakinje. Ljekar hitne pomoći je konstatovao smrt jedne žene, a dvije su prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu – rekla je Novalić.

Jedna od povrijeđenih djevojaka A.S. (26) zadobila je povrede opasne po život i nakon operacije smještena je na odjeljenje neurohirurgije. Ona ima unutrašnje krvarenje mozga odnosno prelom baze lobanje i kičme. Djevojka je takođe doktorica.

Druga povrijeđena djevojka S.E. (21) puštena je na kućno liječenje.

ZA SUTRA ZAKAZAN SKUP ODAVANJA POČASTI STRADALOJ AZRI SPAHIĆ: ULICE SARAJEVA NISU SIGURNE!

Skup je zakazan za sutra u 18 sati, a Jusić je navela kakoje ovakav skup organizovan i prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.

Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja – proučila je Jusić.

Izvor: Hayat.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)