Super Nintendo World konačno otvoren za posjetioce

Nedavno je svoja vrata za posjetioce otvorio park Super Nintendo World. Otvoren je u Japanu u Osaki.

Park je prvobitno trebao biti otvoren još prošlog ljeta pred ljetne olimpijske igra u Tokiju, ali je ovaj vremenski slijed poremetila pandemija koronavirusa. Datum novog otvorenja trebao je biti početkom februara, ali je također odloženo nakon što je Osaka proglasila vandredno stanje zbog visoke stope hospitalizacije pacijenata od oboljenja COVID-19.

Kako prenosi CNN, posjetitelji su na dan otvorenja nosili crvene Mario kape i druge odjevne predmete s temom Nintenda. Prilikom posjete obavezno je poštivanje epidemioloških mjera. To uključuje obaveznu masku, provjeru tjelesne temperature, mjere udaljavanja, te korištenje dredstava za dezinfekciju.

U Super Nintendo World parku možete se utrkivati oko Mario Kart staze. To je vjerovatno i jedna od najvažnijih aktivnosti. Koristeći AR slušalice, posjetioci mogu doživjeti u potpunosti utrku. Moći će i da vide projekcije drugih likova, te sakupljati virtualne novčiće.

Izvor: wdwnt.com

Posjetitelji mogu uskočiti i u vožnju potrage za balgom. Tema koja je pokrivena je Yoshi. Njegov lagan tempo dobar je za djecu, ali i za porodice. Prilikom vožnje možete uživati u čudnom i divnom krajoliku. Doživjet ćete potpuno neočekivano iskustvo.

Koliko ste puta kao djeca razbijali kamene ploče u igrici Super Mario? Sada to možete učiniti i uživo. Razbijanje gigantskih blokova iz Mario franšize, vjerovatno će zadovoljiti i one najtvrdoglavije obožavatelje. Možete skakati po njima i udarati ih do mile volje.

Dosta neobičnih restorana

Među neobičnim restoranima su Kinopio's Caffee, Pit Stop Popcorn i Yoshi's Snack Island. Griskalice i hranu koju možete tu kupiti, podjednako su interesantni. Uključuju delikatese poput kockica s okusom gljiva, Super Mario blokovi od tiramisua ili kalcona u obliku školjke.

Za sada je Super Nintendo World otvoren samo za one koje žive u Japanu. Park je startao s radom nakon pada industrije tematskih parkova. Tvorac Mario franšize, Shigeru Miymoto, rekao je da se nada da će cijeli svijet moći doći u posjetu uskoro, kada nam to epidemiološke mjere dozvole.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori