Stanivuković ponovo zove Dodika “u pomoć”, on mu poručuje da se prvo “politički profiliše”

Lider SNSD-a je prokomentarisao i Stanivukovićev poziv da razgovaraju jer smatra da odbornici SNSD-a nemaju nikakvu moć donošenja odluka.

Foto: Klix.ba Stanivuković i Dodik

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković mora da se politički profiliše, obrazuje i da sazna šta su mu institucionalne nadležnosti. On je istakao da je cinizmom i uvredama veoma teško graditi atmoseferu u Banjoj Luci.

Lider SNSD-a je prokomentarisao i Stanivukovićev poziv da razgovaraju jer smatra da odbornici SNSD-a nemaju nikakvu moć donošenja odluka.

"On je odbornike pozvao na sastanak sa sekretaricom, iako je jedno mjesto gdje može biti usvoje budžet Skupština grada i potrebna većina, a ne Milorad Dodik. Spreman sam da razgovaram ako postoji problem na relaciji član Predsjedništva BiH, lokalna zajednica. Ali nikako o gradskim političkim pitanjima jer postoje gradski stranački odbori", rekao je Dodik.

Stanivuković je danas potvrdio da je uputio zvaničan dopis Miloradu Dodiku za sastanak oko budžeta grada. To je izjavio nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova povodom novonastale situacije oko neusvajanja budžeta grada.

“Volio bih da na tom sastanku bude i komitet SNSD-a jer je ovo njihovo djelo”, kazao je Stanivuković.

Podsjetimo, zbog neusvajanja budžeta Banja Luka je u blokadi, a to znači da nisu u mogućnosti isplaćivati plate uposlenicima, kao ni javnim preduzećima. Gradonačelnik za sve krivi SNSD i zbog toga poziva lidera te partije na razgovor kako bi pronašli zajednički jezik.

U banjalučkim vrtićima ima hrane najkasnije do utorka, a bez budžeta Grad nema pravo na nikakvu transakciju, pa makar ona bila jednu marku, rekao je danas gradonačelnik.

"Čistoća je spremna da izađe u susret i čisti pa da im poslije platimo, ali mi ne smijemo to jer sa tim kršimo zakon. Zalihe goriva za vatrogasce su do 20. aprila, do 24. aprila imamo sve za vakcinaciju. Takođe, grad ne može da izdaje ni rješenja o izolaciji”, naveo je Stanivuković.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više Dodik: Kakav rat? Legitimitet je na našoj strani, postavljene su međuentitetske granice

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori