Kandidat za gradonačelnika Sarajeva mogao bi biti Ljubiša Marković

kandidat za gradonačelnika Sarajeva mogao bi biti Ljubiša Marković
Ljubiša Marković kandidat za gradonačelnika

U Socijaldemokratskoj partiji (SDP) biraju kandidata za novog gradonačelnika Sarajeva, a izbor je sada sveden na dva imena. Pored Nijaza Skenderagića, opcija je i Ljubiša Marković, notar iz Sarajeva.

Kako je Klix.ba jučer objavio, prva opcija je bivši aktivista Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, sadašnji potpredsjednik SABNOR-a i poduzetnik Nijaz Skenderagić.

Ipak, nije sigurno da li će uopće prihvatiti kandidaturu. Do sada je na organima stranke on bio prva opcija, nakon odustajanja Bogića Bogićevića.

Kao drugi kandidat u SDP-u se spominje Ljubiša Marković. Nekadašnji načelnik Općine Centar Sarajevo i notar, potvrđeno je za Klix.ba od izvora u SDP-u. Konačna odluka o izboru SDP-a bit će poznata u narednim danima.

U međuvremenu je tužilaštvo otvorilo istragu nakon krivične prijave Elmedina Konakovića protiv Abdulaha Skake i Ibrahima Hadžibajrića zbog sumnji da su učestvovali u, kako se navodi, nezakonitim radnjama prilikom procesa lobiranja za izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Bogić Bogićević: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori