Škotski otok na prodaju prvi put u 500 godina: Početna cijena 80.000 funti

Privatni škotski otok prodaje se prvi put u 500 godina. Na tržištu je ponuđen za cijenu od 80.000 funti. Ta cijena je manja od cijene nekih stanova. Možda bi baš ova cifra mogla da vas preispita da li želite ovu oazu mira nazvati svojim domom.

Trenutno nenaseljeni škotski otok Deer, nalazi se u škotskom gorju. Posjeduje 11 hektara zemlje i „ugnijezdio se“ u mirnom jezeru na škotskoj zapadnoj obali. Smješten na Loch Moidartu, na otoku možete imati potpunu privatnost i ugođaj. Prema riječima upravitelja imovine Stephena McCluskeya, Deer Island prodaje se prvi put nakon više stoljeća! Ista porodica posjedovala je ovaj otok posljednjih 500 godina.

Budući vlasnik dobit će dom s društvom. Na otoku ima puno divljih životinja, uključujući crvene vjeverice, tuljane i delfine. U blizini je također i dvorac Tioram iz 13. stoljeća koji je sada u ruševinama. Službena internetska aukcija počinje 26. marta, ali McCluskey već ima nekoliko zainteresovanih kupaca. Jedna osoba, koja je potencijalni kupac, nada se da će moći otok koristiti kao kajakašku bazu. Iako je početna cijena 80.000 funti, očekuje se da će konačna cifra iznositi dosta više.

Bez obrzira ko se odluči za kupovinu otoka, morat že dobiti dozbole prije gradnje na potpuno nerazvijenom otoku.

Pročitajte više: Putovanja u 2021. godine: Pripremite se za godinu novih prilika

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori