Skate, no hate! Takmičenje u skejtbordingu na Ilidži

U nedjelju 20. juna, sa početkom u 12h, mladi okupljeni oko inicijative “Ilidža za skate park” će zajedničkim snagama sa Udruženjem “April” organizovati takmičenje u skejtbordingu na lokaciji u neposrednoj blizini OBI centra na Ilidži.


“Kroz ovu i buduće aktivnosti nastojimo skrenuti pažnju na potrebe mladih u Kantonu Sarajevo.

skate no hate
Skate no hate


Smatramo da mladi ljudi u BiH zaslužuju više otvorenih, javnih prostora u kojima bi imali priliku produktivno koristiti svoje vrijeme, komunicirati svoje ideje, razvijati inicijative i projekte od šireg društvenog i kulturnog značaja”, poručuju organizatori događaja koji se održava pod sloganom “Skate,no hate”.
Naglašavaju da će se takmičenje odvijati u dvije kategorije, do 15 i preko 15 godina uz kotizaciju od 5 KM po učesniku. Prijave će biti moguće izvršiti na licu mjesta u periodu od 12-13h. Takmičarski dio počinje u 14h, a nagrada za prvo mjesto je osigurana u obje kategorije.


Ovaj događaj je organizovan uz podršku domaćih brendova i kompanija Revolt Clothing, Yerba Mala, PI Brewery, Print Mania, Bassčinica, Sarajevska pivara i Spanish market. Pored dobre muzike i druženja, događaj će obilježiti i grafiterske ekipe koje će oslikati i uljepšati lokaciju.

Pročitaj više: NAFF svake godine ruši rekord brojem pristiglih filmova (VIDEO)

Pratite nas na facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori