Načelnik Semir Efendić: Centar Safet Zajko smo gradili da bude “svjetski”

Semir Efendić o Centru Safet Zajko
U posjeti Centru Safet Zajko

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, desetak dana nakon što je Kantonalna inspekcija zatvorila Centar Safet Zajko i nakon što je podnio neopozivu ostavku na pozicijama SDA, te istupio iz članstva u stranci, jučer je na svom facebook profilu objavio status i fotografije upravo iz Centra Safet Zajko. Na ovaj način, još jednom je skrenuo pažnju i istakao značaj i postojanje Centra.

Napisao je sljedeće:

Centar Safet Zajko gradili smo da bude "svjetski". Danas je bilo posebno zanimljivo i veselo. Već nekoliko dana prvak svijeta u tenisu Novak Đoković trenira u Centru Safet Zajko. Pored njega, stari/novi predsjednik bokserskog kluba Željezničar i proslavljeni muzičar Goran Bregović u društvu sa predsjednikom bokserskog saveza BiH Enesom Peštekom obišao je centar za borilačke sportove. Pridružili su se redatelj Dino Mustafić, bokserska legenda Almedin Fetahović. Tu je danas bio i selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev zajedno sa djevojkama iz ženskog fudbalskog kluba SFK Sarajevo, olimpijac u bacanju kugle Kemal Mešić, mladi teniseri teniskog kluba GEM i mnogi drugi. Jedino inspekcije danas nije bilo 🙂

O Centru:

U kompleksu nekadašnje kasarne „Safet Zajko“ otvoren je Centar za edukaciju, sport i rekreaciju, namijenjen cijeloj porodici, penzionerima, sportistima i rekreativcima.

Centar je smješten u središtu općine Novi Grad Sarajevo, udaljen pet minuta od tramvajskog i autobuskog saobraćaja. Povezan je s gradom pješačkim stazama i mostom izgrađenim u Nedžarićima, biciklističkim stazama i nedavno obnovljenom saobraćajnicom. Građani do Centra mogu doći pješke, biciklom i automobilom.

Ipak, sam prostor Centra će biti zatvoren za vozila, ograđen, čuvan i zatvoren noću, kako bi se zaštitio od oštećivanja.

U centralnom dijelu Centra su fontana, šadrvan i ljetna pozornica namijenjena za kulturno-zabavne manifestacije. Oko nje će biti postavljene ljetne bašte za posjetioce, a u blizini se nalazi prostor za fitnes na otvorenom.

Ispunjen je zelenilom, šetnicama i klupama za sjedenje. Park sadrži atletsku stazu, fudbalski teren sa vještačkom travom, teren za skok udalj, košarkaški teren, teniski teren, svlačionice, dječija igrališta i teren za odbojku na pijesku, te centar za borilačke sportove (karate, taekwondo, boks...). Cijeli park ima besplatan bežični internet i parking.

Pročitaj više: Zašto odlazak Semira Efendića ne mora predstavljati konkurenciju samo za SDA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori