Šef globalnih Facebook oglasa Everson napušta kompaniju

Šefica oglasa kompanije Facebook Inc Carolyn Everson napušta kompaniju, rekla je u objavi na platformi društvenih medija u srijedu.

"Carolyn želimo najbolje dok prelazi u novo poglavlje. Zahvalni smo na njenom doprinosu", rekao je glasnogovornik Facebooka u e-poruci.

Everson, koji je u Facebooku bio više od deset godina, bio je potpredsjednik Facebook-ove Global Business Group. Bila je ključni glasnogovornik kompanije kada se prošlog ljeta više od 1.000 oglašivača pridružilo bojkotu Facebooka zbog zabrinutosti da to ne čini dovoljno u borbi protiv govora mržnje na platformi.

Iz kompanije su rekli da će Nicola Mendelsohn, koji vodi regiju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike ove divizije i koja je u toj kompaniji osam godina, biti novi privremeni vođa Global Business Group.

Vijest je još jedno potresanje vodstva na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži, koja je prošle sedmice najavila da će njena potpredsjednica za globalna partnerstva, Marne Levine, biti prva glavna poslovna direktorica.

Ranije ove godine, Eversonov šef i glavni direktor prihoda Facebooka, David Fischer, koji nadgleda njegovo oglašavanje i upravlja prodajnim i marketinškim timovima širom svijeta, rekao je da će napustiti kompaniju krajem 2021. godine.

PROČITAJTE VIŠE: Facebook pravi verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)