Facebook pravi verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina

Surfanje bez straha!

pexels-energepiccom-174938
Foto: Energepic.com, Pexels

Div društvenih mreža istražuje novu opciju koja će omogućiti sigurno korištenje za mlađu ekipu. Nova aplikacija bila bi pod nadzorom roditelja, te bi na taj način mogli nesmetano da razmjenjuju fotografije. Facebook razmatra pokretanje prve verzije svoje popularne platforme Instagram za djecu mlađu od 13 godina.

Kako je prvobitno izvjestio BuzzFeed News, Facebook je objavio da će kompanija početi graditi verziju Instagrama za ljude mlađe od 13 godina kako bi im omogućila da prvi put „sigurno“ koriste Instagram“. Trenutno, kompanija ne dozvoljava kreirane računa osobama mlađima od ove dobi. Međutim, to mlađe korisnike nije spriječilo da se priključe trendu.

Glasnogovornik Facebooka izjavio je za Guardian da kompanija istražuje prvu verziju Instagrama pod nadzorom roditelja, slično aplikaciji Messenger Kids. Ona je namijenjena djeci između šest i dvanaest godina.

Djeca sve više pitaju roditelje mogu li se pridružiti aplikacijama koje im pomažu da budu u toku sa svojim prijateljima. Trenutno nema puno mogućnosti za roditelje, pa radimo na izradi dodatnih proizvoda. Oni su prikladni za djecu, a njima će upravljati roditelji - rekao je glasnogovornik. Djeci će ova aplikacija omogućiti da otkriju nove hobije i interesovanja.

Prilikom registracije, Instagram servis traži da upišete svoje godine. Međutim, korisnike to nije spriječilo da lažu prilikom registracije. Facebook je rekao da će to spriječiti upotrebom mašinskog učenja u kombinaciji s opcijom za registraciju, kako bi odredio starost ljudi na platformi.

Kompanija je također najavila planove za uvođenje novih sigurnosnih karakteristika. Ova opcija spriječit će odrasle osobe da šalju poruke ljudima mlađim od 18 godina koje ih ne prate. Ovo će također unijeti napomenu za tinejdžere kada odrasla osoba pošalje veliku količinu zahtjeva za prijateljstvo ili poruka ljudima ispod 18. Odraslim korisnicima bit će otežan pronalazak i praćenje tinejdžera pomoću funkcije pretraživanja u Instagramu. Tinejdžeri će biti ohrabreni da svoje profile postave na „private“ prilikom registracije.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori