Otvoren konkurs za zapošljavanje studenata u Fabrici cementa Lukavac (VIDEO)

Otvoren konkurs za zapošljavanje studenata u Fabrici cementa Lukavac
Otvoren konkurs za zapošljavanje studenata u Fabrici cementa Lukavac

U Fabrici cementa Lukavac danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim, Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli i Općinom Lukavac. Povod za ovu saradnju je novi projekt koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da zaposli pet najboljih studenata završnih godina s područja općine Lukavac.

- Nudimo priliku mladim i talentovanim ljudima i želimo da nagradimo one izvrsne te im otvorimo mogućnost da svoje prvo zaposlenje dobiju u modernoj bh. fabrici koja posluje prema evropskim standardima. Želim naglasiti da će glavni kriteriji konkursa biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac - rekao je generalni direktor Fabrike cementa Lukavac Stjepan Kumrić.

Mišljenja je da je ovaj projekt društveno korisna ideja, jer potiče i kvalitet i konkurenciju.

- Posebno je važno da zajedničkim snagama potičemo one najbolje kako bismo se uspješno borili za dalji rast i ekonomski napredak, i to ne samo naše fabrike, nego i lokalne zajednice i BiH - dodao je Kumrić. 

Memorandum o saradnji potpisali su dekanesa Elektrotehničkog fakulteta Nerdina Mehinović, prodekanica Ekonomskog fakulteta Amra Gadžo, dekan Tehnološkog fakulteta Sead Ćatić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić, te su iskazali svoju svesrdnu podršku ovom projektu.

Konkurs za pet radnih mjesta u Fabrici cementa Lukavac je otvoren do 31. augusta 2021. godine. Mogu se prijaviti mladi ljudi završnih godina Tehnološkog, Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta Univerzietata u Tuzli, kojima će ovo biti prvo radno iskustvo, a za Fabriku cementa Lukavac prilika da angažira nove i kvalitetne kadrove.

Pogledajte VIDEO

Izvor: FENA

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)