Nakon optužbe Muriza Memića reagovala i Sebija Izetbegović


Kako prenosi Oslobođenje oglasila se Sebija Izetbegović.

Gostujući na televiziji Face u sučeljavanju sa sarajevskim poduzetnikom Alijom Budnjom Muriz Memić je iznio oštre optužbe na račun direktorice KCUS prof. dr. Sebije Izetbegović.

“Sebija Izetbegović i Enra Suljić uskoro će morati odgovoriti na pitanje kako je Dženan umro”

Memić je između ostalog kazao da će Sebija Izetbegović i Enra Suljić morati objasniti kako je umro njegov sin Dženan, te nekoliko puta spomenuo da je Izetbegović učestvovala u odabiru timova koji su navodno vještačili psihičko stanje (amneziju) Alise Mutap, djevojke Dženana Memića koja je u noći kada je nastradao bila sa njim.
Foto:info radar

"Nedavno sam poručio Sebiji Izetbegović i Enri Suljić da će se voditi posebna istraga kako je Dženan umro na Koševu."

Tim povodom kontaktirali smo prof. dr. Sebiju Izetbegović i upitali za komentar:

Istina je da u KCUS rade vještaci koje određuje Tužilastvo. Tužilastvo obično i imenuje vještake, a mi o tome i ne budemo obaviješteni. Jedino vještaci zatraže izlazak s posla po osnovu poziva za vještačenje. Koliko se sjećam,a provjeriću sve u ponedjeljak tačno, dva tima vjesštaka su radila na tom vještacčenju ( po troje) njihova imena možete naći na Google-u. Nakon ta dva vještačenja je Tuzžilaštvo meni, kao odgovornoj osobi KCUS, izdalo NAREDBU da formiram treći tim stručnjaka iz KCUS za ponovno vještačenje stranke i ja sam odmah dala imena tri šefa klinika: neurologije, prof. dr. Jasminka Djelilović Vranić, prof. dr. Kemal Dizdarević neurohirurgije, prof. dr. Sandra Vegar Zubović radiologije. Nalaz vještacenja je urađen i odmah upućen Tuzžilaštvu. To je istina. Tužilaštvo bi moralo imati sve nalaze i sve procedure egzaktno evidentirane kao i imena vjesštaka. Nisam ovlaštena niti je moj posao vještacenje a ni tumačenje nalaza. Svi vještaci su određeni i njihova imena su zvanično objavljena. Po naredbi Tužilaštva dužna sam postupiti i tako sam i učinila u cilju izvršavanja obaveze odgovornog lica, rekla je Izetbegović za Oslobođenje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)