Rupert Neve je umro – CEO Rupert Neve Design

Death rupert neve
Death of rupert neve age 94

S velikom tugom objavljujemo da je Rupert Neve, čije je ime sinonim za kvalitetnu opremu za snimanje zvuka širom svijeta, umro. Wimberley, TX (13. februara 2021.)

Rupert Neve je u 94g ostao angažiran i strastven prema svom poslu. Provodio je većinu dana u neprekidnoj seriji projekata audio elektronike. Do kraja nastavljajući mentorirati naš inženjerski tim na brojnim projektima dizajna i razvoja. Do kraja je ostao sjajno raspoložen, uživajući u svom životu u Wimberleyju u Teksasu, gdje on i njegova supruga Evelyn žive 27 godina.

Od svojih najranijih uspomena, Rupert je volio muziku, elektroniku i rješavanje problema. Te su strasti pokrenule briljantnu dizajnersku karijeru koja je trajala više od 80 godina. Tokom godina osnovao je nekoliko istorijskih kompanija. Stvorio je najcjenjeniju analognu audio opremu svih vremena i postao najpouzdanije ime u zvuku. Dobio je nebrojena priznanja, uključujući nagradu GRAMMY za životno djelo za 1997. godinu. Nagradu Audio Person of the Century za magazin Sound Sound 1999. Zatim nagradu za stipendiju Audio Engineering Society 2006. i 16 nagrada TEC (tehnička izvrsnost i kreativnost) s Rupert Neve Designs .

"Poznajem i radim s Rupertom gotovo 30 godina", rekao je Josh Thomas, suosnivač i generalni direktor Ruperta Neve Designsa. „Kad smo Rupert, njegova supruga Evelyn i ja sjedili za njegovim kuhinjskim stolom i osnovali Rupert Neve Designs prije 16 godina, imao je dva cilja. Prvi je bio postaviti novi standard u kvaliteti snimljenog zvuka. Oslanjajući se na njegovu neusporedivu dubinu iskustva kako bi stvorio vrhunska rješenja za modernog inženjera, glazbenika i slušaoca. Drugi je bio prenošenje svoje filozofije, tehnike i metodologije novoj generaciji dizajnera kako bi njegovo životno djelo i strast prenijeli u budućnost.

„Uvijek se pretpostavljalo da će ga kompanija nadživjeti na ovoj zemlji. 16 godina je uložio energiju u stvaranje tima koji će postati skrbnici teorija, praksi i ideologija koje zaista čine dizajn Ruperta Nevea.

Svi mi u kompaniji izuzetno smo zahvalni na godinama pažljivog podučavanja i mentorstva kojima nas je blagoslovio. Nastavit ćemo čuvati njegovo nasljeđe u svemu što radimo krećući se naprijed. Svijet sigurno zvuči bolje jer je on bio ovdje. "

Iako su Rupertove strasti za glazbom, kreativnost i inzistiranje na iznimnom kvalitetu ostavile neizbrisiv trag u industriji zvučnih zapisa, njegova dobrota i velikodušnost učinili su ga legendom svih nas. Kroz njegove dizajne i kroz muziku stvorenu s njima, njegov duh će živjeti vječno. Bog te blagoslovio, Rupert.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori