Sanela Diana Jenkins treći put postala majka!

Sanela Diana Jenkins treći put postala majka: Bog je odgovorio na moju molitvu
Bog je odgovorio na moju molitvu

Protekla je godina našoj uspješnoj poduzetnici i filantropkinji Saneli Diani Jenkins i njenom životnom partneru, muzičaru Asheru Monroeu, donijela neprocjenjiv dar: kćerkicu Eliyanah. Ona je na svijet došla 25. novembra 2020, na Dan državnosti BiH.

U intervjuu za magazin Glorija, Sanela Diana Jenkins govori o trudnoći koju je čuvala u tajnosti, kako se Asher snalazi kao tata, o pandemiji...

Sanela iz prvog braka ima kćerku Eneyu (18) i sina Innisa (21), koji su presretni zbog dolaska najmlađeg člana porodice.

Sanela je odavno dokazala ljubav i neraskidivu vezu prema svojoj domovini i rodnom Sarajevu, pa je i vijest o rođenju kćerkice obradovala ne samo brojne Saneline prijatelje u Engleskoj i Americi, gdje živi i radi od ‘90-ih, nego i njene sunarodnjake u BiH.

Čestitke Saneli i njenom životnom partneru, novopečenom tati Asheru Monroeu, američkom kantautoru, plesaču i glumcu, pristizale su kako iz BiH, tako i iz svih dijelova svijeta. Posebno na Instagramu, gdje je Sanela u januaru prvi put objavila fotografiju djevojčice u tatinom zagrljaju, te se na ovom neprocjenjivom daru zahvalila 2020. godini.

"Dragi Bog je odgovorio na molitvu da se i treći put ostvarim kao majka, a njeno ime znači upravo to: “Bog mi je odgovorio” ili Eliyanah. Posebno mi je drago što se Eliyanah rodila na tako važan praznik za našu zemlju. Bez obzira što sam dugo godina sa adresom izvan domovine, za Bosnu i Hercegovinu se borim na svim meridijanima. Dan njenog rođenja imat će dodatnu važnost i simboliku", govori Jenkins za Gloriju.

O trudnoći kaže:

Foto: Instagram - SDJneuro

"Sve je prošlo bez ikakvih problema, a pomoglo mi je i to što sam u dobroj kondiciji jer redovno sam vježbala prije, a i tokom trudnoće. Pored Ashera, sa mnom su uvijek bili sin Innis i kćerka Eneya, koji su već odrasli. S roditeljima u Sarajevu sam u redovnom kontaktu, ali zbog korone smo reducirali viđanje ove godine. To je moj mali svijet i svi oni su mi pružali neizmjernu podršku i ljubav."

Sanela i kćerkica Eliyanah

Kako se Asher snalazi u ulozi tate?

"Asher je inače veoma brižan, a kao tata posebno pažljiv. Uživa u svakom momentu u našem obogaćenom mikrosvijetu. Kao i kod svakog novorođenčeta, mama je, ipak, tu najviše iz objektivnih razloga. Svima nam je Eliyanah dala novu energiju i dodatni smisao životima, s puno ljubavi."

Kako su na dolazak sestre reagirali Eneya i Innis?

"Inače smo veoma bliski i imamo drugarski odnos. Bez obzira što su oboje rođeni u Londonu i žive i školuju se na Zapadu, ljeta provedena sa nanom i dedom u Bosni uveliko su utjecala na formiranje njihovih karaktera. Bosanska porodična bliskost i odrastanje u gužvi dio je naše kulture, i naš novi član porodice samo je “upao” u to okruženje. Oboje su presretni što su dobili sestru.

Možemo se seliti na kraj svijeta, kao što sam i ja odselila, ali ne možemo pobjeći od sebe. Kultura i karakteri su duboko usađeni u nama i ne može ih nova adresa stanovanja promijeniti. Moja djeca su veoma privržena Sarajevu i cijeloj zemlji kao da su u BiH konstantno rasli. Govore čisti bosanski jezik, tamo imaju veoma bliske prijatelje. U posljednjih nekoliko godina više od mene dolaze u BiH.

" Hoćemo li se moći vratiti životu kakav smo poznavali? Jeste li optimistični po ovom pitanju?
"Po prirodi sam uvijek optimista. S pronalaskom vakcine vjerujem da će se situacija smirivati, ali ne tako naglo kako mi priželjkujemo. Kao što znamo, potrebno je vakcinisati većinu svjetske populacije u određenom procentu kako bi pandemija stala."

Izvor: Radiosarajevo.ba

Pročitaj više: Muzika i bebe: Pomaže li slušanje muzike da bebe brže uče?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori