Roger Federer ispao u drugom kolu turnira u Halleu

Roger Federer ispao u drugom kolu turnira u Halleu
Foto: Eurosport

Roger Federer je ispao već u drugom kolu svog omiljenog turnira u Halleu.

Roger Federer, koji je u prvom kolu izbacio Iliju Ivašku, je u drugom kolu poražen od Felixa Auger-Aliassimea rezultatom 2:1 u setovima.

Federer je postigao samo 5 poena u cijelom prvom setu kada je Auger-Aliassime servirao. To je malo. Ali pošto je Švajcarac postigao 4 od ovih poena u 7. gemu, to je bilo dovoljno da "Maestro" probije i malo kasnije osvoji set. Vrijedan je bio pobjednički udarac u breakball-u: Federer je pod pritiskom prošao Kanađane bekhendom duž crte i povisio na 4: 3.

Dok je Federer nemilosrdno koristio svoju jedinu priliku, Auger-Aliassime je ostavio 4 prilike za break. Federer se svojim servisom odbranio od njih trojice, posljednjeg nakon spektakularnog poena.

Ali u drugom setu, desetostruki dvoranski prvak nije se izvukao. Svojom 9. break loptom u ovom gemu, 20-godišnji Auger-Aliassime je povisio na 4-2. Budući da je Kanađanin ostao nedodirljiv vlastitim servisom, postavljena nadoknada bila je činjenica nakon 77 minuta.

Utakmica je bila još jasnija u odlučujućoj rundi.

Auger-Aliassime slomio je Federera odmah na početku, a zatim napravio 4-0 sa 4 asa u nizu.

Tek nakon ukupno 5 izgubljenih utakmica zaredom, Federer je pogodio za 1: 4. Nakon 1:45 sati i 13. asa Auger-Aliassimea, Federer je izgubio prvi duel sa 19-godišnjim Quebecerom.

Drugo poluvrijeme Federera je navelo na razmišljanje. Kretao se postupno lošije i jako se pogoršavao na servisu. Pitanje koje ostaje je da li je osmostruki prvak Wimbledona jednostavno imao loš dan ili je imao fizički problem. Naredni dani bi trebali unijeti jasnost u ovo.

Federer je dobio prvi set rezultatom 6:4 i činilo se da će nastaviti put ka 11. tituli u Halleu. Uprkos tome kanadski teniser je naredna dva seta dobio rezultatom 6:3, 6:2 i prošao dalje.

Ovo će biti veliki problema za Federera pred nastupajući Winmbledon. Švicarac je zbog bola u koljenu odustao u osmini finala Roland Garrosa. Na travi je uspio odigrati samo dva meča prije omiljenog Grand Slam turnira u sezoni.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori