Ramazan je mjesec dobrih djela i darivanja

Ono što nam u ramazanu, ali i van njega posebno nedostaje to je pozitivna energija,

Mjesec darivanja
Ramazan je prava prilika za darežljive

Mjesec ramazan je mjesec oprosta, milosti, mjesec čišćenja duše, udjeljivanja, zahvalnosti... To je mjesec u kojem činimo mnogo više dobrih djela, vrijeme kada kod sebe trebamo pojačati intezitet darežljivosti i darivanja, jer ćemo time najdirektnije slijediti praksu Allahovog poslanika s.a.v.s., koji je najdarežljiviji bio u ramazanu.

Ono što nam u ramazanu, ali i van njega posebno nedostaje to je pozitivna energija, vedrina i lijepa riječ. Izmamiti osmijeh na licu brata muslimana je sadaka, kao što je sadaka lijepa riječ i pozitivan govor.

Darežljivost je jedna od najljepših duhovnih osobina čovjeka. Mnogobrojni su oblici i načini međusobnog darivanja ljudi. Samo oni koji s radošću darivaju, osjećaju slast takvih plodova još na ovome svijetu.

Organizacija Islamic Relief Bosna upravo to čini i ove godine. Islamic Relief je međunarodna humanitarna organizacija za pomoć i razvoj koja ima za cilj olakšati patnje najsiromašnijeg stanovništva.

Predana svom cilju, Islamic Relief Bosna i ove godine tokom mjeseca Ramazana organizuje humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih artikala za stanovništvo u Bosni i Hercegovini.

Akciju "Ramazanski paketi" možete podržati i doniranjem prehrambenih namirnica navedenih u sadržaju paketa (po slobodnom izboru možete donirati i druge proizvode).

Namirnice možete doniratii svakim radnim danom od 09:00 do 16:00 sati na adresu Jukićeva 75, Sarajevo.

Svi donirani proizvodi moraju imati  uredne rokove trajanja,  ambalaža mora biti neoštećena, a goveđi gulaš mora biti halal certificiran.

Pročitaj više: Biden uputio čestitku povodom ramazana: Muslimani igrali vodeću ulogu u razvoju vakcine

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori