Pronađeno beživotno tijelo nestalog dječaka Vukašina Samardžije iz Nevesinja

Pronađeno beživotno tijelo nestalog dječaka Vukašina Samardžije
Dječakovo tijelo su pronašli mještani koji su sudjelovali u potrazi.

Tijelo dječaka Vukašina Samardžije, čiji je nestanak prijavljen jučer u jutarnjim satima, pronađeno je u šumi u blizini jezera Alagovac koje pripada općini Nevesinje.

Kako prenosi RTRS dječakovo tijelo su pronašli mještani koji su sudjelovali u potrazi.

Iz PU Nevesinje su nam potvrdili da se policija nalazi na lokalitetu jezera Alagovac, koje je udaljeno nekoliko kilometara od kuće u kojoj je dječak živio.

Nestanak dječaka je prijavljen jučer u jutarnjim satima, nakon što se nije pojavio u periodu od 15:30 sati prethodnog dana.

Nakon prijave u Nevesinje je stiglo oko 110 pripadnika Gorske službe spašavanja iz cijele BiH. U potrazi za dječakom su učestvovali i policija i mještani, što je potvrdio načelnik Stanice Gorske službe spašavanja Čitluk Žarko Pehar.

Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Za dječakom je tragalo više od 300 ljudi te su pored policije i Gorske službe sapašavanja, učestvovali i pripadnici Civilne zaštite, lovačkih društava te veliki broj građana.

U potragu su bila uključena i dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u saradnji sa MUP-om. Uprava Civilne zaštite na raspolaganje je stavila i dronove, navodi RTRS.

Pročitaj više: Nevesinje: U toku opsežna potraga za dječakom Vukašinom Samardžijom, pronađeni tragovi bicikla

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori