Nevesinje: U toku opsežna potraga za dječakom Vukašinom Samardžijom, pronađeni tragovi bicikla

Nestao dječak iz Nevesinja
Nestao dječak iz Nevesinja

U Nevesinje je stiglo 110 pripadnika Gorske službe spašavanja iz cijele BiH. Pokrenuta je opsežna potraga za desetogodišnjim Vukašinom Samardžijom koji je nestao jučer oko 15:30 sati.

Načelnik Stanice Gorske službe spašavanja Čitluk Žarko Pehar, koji rukovodi potragom, naveo je da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku i da su pronađeni određeni tragovi bicikla u blatu.

"Stiglo je oko 110 pripadnika Gorske službe spašavanja iz cijele BiH, učestvuje policija i mještani", rekao je Pehar medijima.

Dodao je da je teren na kojem je u toku potraga nestalim dječakom jako nepristupačan. Pripadnici Gorske službe spašavanja potragu vrše sa opremom, psima i dronovima.

Policijska stanica Nevesinje jutros je zaprimila prijavu da je juče oko 15:30 sati nestao desetogodišnji Vukašin Samardžija, nastanjen u mjestu Bojišta, općina Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i smeđim gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.

Pročitaj više: Nestao mladić u Sarajevu : od jučer mu se gubi trag

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori