Princ William i Kate Middleton: Obilježili 10 godina braka

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea William i Kate
Moćni par obilježava 10 godina braka

Princ William i Kate Middleton jučer su obilježili 10 godina braka. Jeste li znali da se zapravo poznaju gotovo 20 godina? Evo pogleda na vremensku crtu jednog od najomiljenijih britanskih kraljevskih parova.

William i Kate - ili vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea - upoznali su se na Univerzitetu St Andrews 2001. godine. Međutim, počeli su se zabavljati tek dvije godine kasnije.

2007. godine par je raskinuo - ali to je trajalo samo nekoliko mjeseci. Veza je nastavljena, Will i Kate su 2010. najavili svoje zaruke, nakon čega je uslijedilo vjenčanje iz bajke.

Mjesec dana prije nego što su objavili zaruke, Kate i William prisustvovali su vjenčanju Harryja Meadea i Rosie Bradford u Cheltenhamu.

Par je svoju veliku vijest objavio u Palati St James. A kasnije smo saznali da je William poklonio Kate plavi safir dijamantski prsten princeze Diane.

Tri godine kasnije, William i Kate dočekali su njihovo prvo dijete, princa Georgea. Treći je u redu za tron. Zatim, dvije godine kasnije, na svijet je došla princeza Charlotte, 2015. godine.

Dvije godine kasnije, Kate na svijet donosi princa Louisa. 23. aprila 2018. godine, službena izjava glasila je: "Njezino Kraljevsko Visočanstvo Vojvotkinja od Cambridgea rodila je sina u 11:01 sat. Beba je teška 8 lbs 7oz. Vojvoda od Cambridgea bio je prisutan na porodu. Njeno Kraljevsko Visočanstvo i njeno djetetu su dobro. "

Moćni par ima nekoliko projekata za kućne ljubimce, uključujući kampanju za stvaranje svijesti i zaustavljanje stigme o problemima mentalnog zdravlja. Međutim, ovo ih nije spriječilo da budu praktični roditelji sa svoje troje djece. Vrlo su posvećeni roditelji.

Pročitaj više: Prinčevi Harry i William odvojeno hodali uz djedov lijes

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori