Petorica uhapšena zbog otimanja pasa Lady Gage

Petorica uhapšena zbog otimanja pasa Lady Gage
Lady Gaga pjeva nacionalnu himnu tokom 59. predsjedničke inauguracije na američkom Kapitolu za predsjednika Joea Bidena u Washingtonu, u srijedu, 20. januara 2021.

Dva psa Singera vraćena su dva dana nakon što su ukradeni u Hollywoodu

Los Angeles: Pet osoba uhapšeno je u vezi s otimanjem pasa Lady Gage pod prijetnjom oružja u februaru, rekao je u četvrtak glasnogovornik policije u Los Angelesu.

Nisu odmah bili dostupni detalji. Dva psa vraćena su dva dana nakon što su ukradena u Hollywoodu.

Francuski buldozi oteti su noću nakon što im je šetač pasa ustrijeljen u prsa. Vraćeni su neozlijeđeni nakon što je Gaga ponudila nagradu od 500.000 američkih dolara (1,8 milijuna Dh).

Gaga je boravila u Rimu gdje je snimala film kada se dogodila krađa. Svoje je voljene pse za to vrijeme ostavila kod kuće u Los Angelesu, no zamalo je ostala bez njih. Naime, tokom šetnje s psima, njihovog šetača presreli su i upucali napadači. Pse su oteli, a Lady Gaga odmah je nalazniku francuskih buldoga ponudila pola milijuna dolara nagrade.

Šetač pasa Lady Gage, Ryan Fischer, rekao je kasnije da je bio vrlo blizu smrti.

Snimka nadzornih kamera pokazuje kako se Fischer bori s dvojicom muškaraca koji su izašli iz bijelog 'sedana', a potom ga je jedan od otmičara pogodio u područje prsnog koša.

lazbenica i glumica ovih dana boravi u Rimu, gdje snima film. Svoje je voljene pse za to vrijeme ostavila kod kuće u Los Angelesu, no zamalo je ostala bez njih. Naime, tijekom šetnje s psima, njihovog šetača presreli su i upucali napadači. Pse su oteli, a Lady Gaga odmah je nalazniku francuskih buldoga ponudila pola milijuna dolara nagrade.

Fischer je šetao tri Gagina buldoga u stambenoj četvrti u Hollywoodu, kada se pored njih zaustavio automobil. Dvojica muškaraca, uz prijetnju oružjem, zahtijevala je da preda životinje, rekla je tada policija.

Napadači su jednom pucali u Fischera i odvezli se s dva psa. Treći je pobjegao, a policija ga je kasnije pronašla.

Pročitaj više: Avazova patrola / Dramatična potjera za kradljivcem

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori