Kako se trajno riješiti podočnjaka

pexels-shiny-diamond
pexels-shiny-diamond

Evo savjeta kako se trajno riješiti podočnjaka. Mogu biti uzrokovane raznim stvarima, a ponekad su povezane sa zdravljem, dobom ili su povezane s genetikom.

Najčešći uzroci podočnjaka:

  • Alergije
  • Nezdrave navike (nedostatak sna)
  • Genetika
  • Starenje
  • Limfatika / zadržavanje vode

Uzrokuju li alergije podočnjake?

Alergije su česti krivac što se tiče podočnjaka, kao i podočnjaka. Primjetite li da vam oči izgledaju široko i podbuhlo u određeno doba godine i trljate li oči puno kao da vas svrbe? Možda ste zapravo alergični na nešto u okolini.

To može značiti da su vaše alergije sezonske (polen, trava) ili da imate problema poput alergije na grinje u vašem domaćinstvu ili alergije na kućnog ljubimca.

Možda želite kupiti HEPA filter za domaćinstvo ili nabaviti pokrivač za alergiju na grinje. Možete i jednostavno pokušati više očistiti ili usisati kako biste poboljšali kvalitet zraka u svom domu.

Ponekad uzimanje lijekova protiv alergija tokom napada alergija može pomoći u smanjenju natečenosti oko očiju, posebno ako imate nos iz nosa ili se osjećate začepljeno.

Mnogo puta ljudi će izabrati nešto poput nespavanja bez recepta ili će se obratiti liječniku za alergiju. Možete isprobati i stvari poput hladnih obloga ili krema za oči na bazi kofeina.

Kojim god putem krenuli, prvo se obratite svom liječniku.

Poboljšajte svoje zdravlje pomoću ovih savjeta

Podočnjaci mogu biti povezani sa vašim zdravljem i općenitim nedostatkom njege i zdravim načinom života.

Izbjegavajte alkohol: Željet ćete piti manje alkohola i izbjegavati sve ilegalne supstance su užasne za vaš izgled. Alkohol je užasan što se tiče hidratacije, odnosno dehidrira tijelo, pa ćete ga možda htjeti u potpunosti izbjeći.

Spavanje: Spavanje je krajnji ključ za ostanak mladog izgleda. Spavanje pomaže vašem tijelu da se obnovi nakon dana igre.

Smanjite unos soli: Sol može uzrokovati zadržavanje vode, posebno ako unosite neprikladnu količinu.

Prestanite pušiti: Pušenje je užasno za vaše tijelo i smanjuje kolagen u koži.

Povećajte unos vitamina C: Vitamin C je sjajan za proizvodnju kolagena, zato uz unos kolagena jedite hranu bogatu vitaminom C.

Hidratacija: Hidratacija je ključna za gipku, mladoliku kožu. Pijte puno vode svaki dan.

Filleri za podbuhle oči

Filleri koštaju oko 1.000 američkih dolara i traju godinu dana. U osnovi nadoknađujete izgubljenu masnoću ispod očiju. Punila daju trenutne rezultate i vrlo je malo oporavka za ovu vrstu postupka.

Ako ćete uzimati filere, pobrinite se da nađete dobrog plastičnog hirurga. Trebali bi imati puno primjera postupaka i rezultata punila ispod oka. Ako ne, pronađite nekoga drugog.

Razmislite o tome, uštedjet ćete novac ako idete tim putem u usporedbi sa stalnim trošenjem na kreme i proizvode koji ne rade.

Dobra vijest je da će se, ako vam se ne sviđaju rezultati punila, na kraju rastvoriti. Neki dermalni fileri traju 6 do 12 mjeseci ili čak 2 do 5 godina prema Healthlineu. Filere možete i ručno rastvoriti. Ne želite biti jeftini s obavljanjem bilo kakvih kozmetičkih poslova. Uštedjet ćete novac nakon što ćete zahtijevati manje šminke i pokrivača koja ste navikli koristiti. Dobra web stranica za pronalazak uglednog plastičnog hirurga je Realself.com.

Limfna masaža

Ponekad se tečnost može akumulirati u licu zbog zagušenja sinusa, alergije na hranu, zadržavanja vode u vezi s hormonima i slično. Limfna drenaža je odlična za smanjenje natečenosti i nježan je oblik masaže.

Limfna tečnost u tijelu odgovorna je za uklanjanje otpada i toksina u tkivu, a neka zdravstvena stanja mogu prouzrokovati nakupljanje tečnosti.

PROČITAJTE VIŠE:Imate problema sa spavanjem? Čaj koji će vas odvesti u zemlju snova

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori