Pjevač “Mostar Sevdah Reuniona”, pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Makarskoj

Njegovo beživotno tijelo prvi je pronašao Sretin cimer, bubnjar Senad Trnovac, koji se nakon doručka se vratio u hotelsku sobu te je nažalost primjetio da Sreta ne diše i pozvao je Hitnu.

Milutin Sretenović Sreta, pjevač "Mostar Sevdah Reuniona", preminuo je jutros u 75. godini života. Sreta je još sinoć nastupio pred publikom u Makarskoj, a tužna vijest objavljena je samo par sati nakon njegovog posljednjeg nastupa.

Pjevač je preminuo u hotelskoj sobi, a tužnu vijest medijima su potvrdili shrvani članovi benda. 

- Šokiran sam, izgubili smo divnog čovjeka i vrhunskog umjetnika. Naravno, prekidamo koncerte "Mostar Sevdah Reuniona".

Večeras je trebao biti koncert u Šibeniku i dan kasnije u Trogiru - rekao je za "Avaz" potreseni producent koncerata Tomislav Kašljević. Otkrio je i kako je sinoć otpjevao posljednju pjesmu "Čudna jada od Mostara grada", a nakon toga nije htio večerati već se povukao u hotelsku sobu.

Njegovo beživotno tijelo prvi je pronašao Sretin cimer, bubnjar Senad Trnovac, koji se nakon doručka se vratio u hotelsku sobu te je nažalost primijetio da Sreta ne diše i pozvao je Hitnu. Nesretnom glazbeniku nažalost nije bilo spasa, liječnici su odmah po dolasku konstatirali smrt.  Inače, Sreta se pojavio i u popularnoj emisiji  "Nikad nije kasno" koja ga je i proslavila. 

Pročitajte više: Dominikanska muzička legenda Johnny Ventura preminuo je u 81 godini

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)