Obustava saobraćaja i izmjene odvijanja javnog prijevoza zbog protesta u centru Sarajeva

Zbog održavanja protesta pod nazivom "Borba za život" danas će doći do obustave saobraćaja u periodu od 11:30 do 14:00 sati u centru Sarajeva.

Iz KJKP GRAS su obavijestili korisnike da je u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. A zbog održavanja mirnih protesta odobrena privremena obustava saobraćaja. Obustave su u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice s ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ). I u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice s ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice s ulicom Put života).

Obustava saobraćaja će dovesti i do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja:

  • Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne - Hamdije Čemerlića;
  • Linije 23a Ž. Stanica - Rajlovac - Reljevo Dom - Dobroševići i 18 Drvenija - Pofalići bit će preusmjerene ulicom Put života;
  • Linija 31e Vijećnica - Dobrinja u skladu s uputama pripadnika MUP-a. Na dijelu ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice s ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička bit će preusmjerena trolejbuskom trasom.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevou. Obustava će biti etapno u zavisnosti od brzine učesnika mirnih protesta.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori