Karfiol u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle

karfiol u kremastom sosu
Foto: Shuterstock Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu

Ako imate jedan veći karfiol ili dvije manje glavice, iskoristite ih za pripremu izvanrednog ručka.

Priprema i kuhanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za četiri osobe.

Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u rernu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi sloj.

Sastojci:

2 manja karfiola

100 g maslaca

60 g brašna

700 ml mlijeka

1 kašikica soli

½ kašikice bibera

250 g naribanog cheddara

150 g mozzarelle

Svježi vlasac

Foto: Pexles - karfiol i brokuli imaju odlične nutritivne vrijednosti

Priprema:

Napuni veliku posudu vodom, posoli je i pričekaj da proključa. Dodaj cvjetove karfiola pa kuhaj pet do sedam minuta, dok malo ne omekšaju.

U tavi otopi maslac pa dodaj brašno i miješaj minutu, dvije na laganoj vatri.

Kad poprimi zlatnu boju, ulij mlijeko pa kuhaj nekoliko minuta. Dodaj sol i biber, miješaj i pričekaj da se malo zgusne. Makni vatru s umaka pa umiješaj naribani sir.

Dobro promiješaj kako bi se otopio. Ocijeđeni karfiol pomiješaj s pripremljenim umakom.

Po potrebi dodatno začini soli i biberom te nasjeckanim vlascem.

Prijatno!

Pročitaj više:PILEĆI FILE U SENFU I SUSAMU SA INTEGRALNOM RIŽOM

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)