Novogodišnji vikend: Sarajevska izletišta prepuna građana (VIDEO)

Izletišta

Novogodišnji vikend: Sarajevska izletišta prepuna građana
Foto: akter.ba

Jutros je Sarajevo bio četvrti grad u svijetu po zagađenosti zraka. Gusta magla, smog, zagađen zrak, ovih dana je sarajevska svakodnevnica. Sa okolnih brda Sarajevo je neprepoznatljivo, a ne nazire se čak nijedan objekat. Razlog oblaka smoga iznad Sarajeva jeste, kako kažu stručnjaci “ekstremna koncentracija prašine” koju uzrokuje korištenje prekobrojnih automobila te zagađujuća ložišta.

Za novogodišnje praznike, Sarajlije su potražile ljepši i čistiji zrak. Na izletištima oko Sarajeva je potpuno druga slika. Ako se popenjete prema Zlatištu i Trebeviću, kao da ste u drugoj dimenziji. Okupani suncem, na čistom zraku mnogobrojne Sarajlije su provele ove dane vikenda. Slična situacija je i sa okolnim planinama i izletištima. Također, mnogi su se uputili i malo južnije te su se zaustavili u sunčanom Mostaru. Kako su nam javili naši čitatelji, u Mostaru je danas bio jedan pravi "proljetni dan".

Velike gužve bile su danas i na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Igmanu. Mjesta za parking nije bilo, pa su građani, u velikim kolonama, parkirali i pored same ceste.

Neko je došao samo da prošeta i udahne čist zrak, neko je doveo djecu da uživaju u zimskim radostima, mada je sunce uveliko otopilo snijeg, a drugi su hvatali sunčeve zrake udobno zavaljeni u svojim stolicama.

Pročitajte više: Sarajevo je jutros četvrti najzagađeniji grad na svijetu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Novogodišnji vikend: Sarajevska izletišta prepuna građana

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)