Novo: Nissan Juke 1,0 DIG-T N-Design

Novi Juke sada djeluje ozbiljnije i dominantnije

Nissan Juke 1,0 DIG-T N-Design
Nissan Juke, Jedan od najatraktivnijih crossovera na tržištu

Jedan od najatraktivnijih crossovera na tržištu, Nissan Juke, prošle godine je dobio drugu generaciju. Ovo je primjer gdje nasljednik izgleda još bolje od atraktivnog prethodnika.

Svega nekoliko dana nakon što je partnerski Renault u prodaju pustio drugu generaciju modela Captur, sada je to napravio i Nissan s modelom Juke. Sjetimo se, Juke je ustvari i začetnik ovog sve popularnijeg segmenta gradskih crossover SUV modela.

Za to je, između ostalog, zaslužno i mnogo dizajnerskih detalja, pa čak i boje.

Novi Juke sada djeluje ozbiljnije i dominantnije. IUvjereni smo kako će privući i one kupce koji s prvom generacijom nisu bili na sigurno sviđa li im se ili im je odbojan. Kako bi zadržao originalnu prepoznatljivost, prednji dio i dalje krase okrugla prednja svjetla.

Enterijer je u velikoj mjeri tapaciran eko-kožom narandžaste boje koja zaista uljepšava svakodnevnicu. Svaki put kada bismo otvorili vrata, Juke nas je ozračio pozitivnom energijom.

Unutrašnjost automobila - Enterijer je u velikoj mjeri tapaciran eko-kožom narandžaste boje

Vožnja je takođe više nego zanimljiva, prije svega zbog upravljačkog sistema koji je omogućio da ovo bude jedan od najuparvljivijih automobila u klasi, iako ima povišeno odstojanje od tla.

Opremljen je brojnim naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji i mogućnostima multimedijskog sistema stvorenima da svako putovanje učine sigurnijim, jednostavnijim i ugodnijim.

Juke je opremljen najnaprednijim multimedijskim sistemom koji je ikad ugrađen u neki Nissan. Uključuje jednostavnu integraciju pametnih telefona, aplikaciju za upravljanje modelom Juke i njegovo praćenje.

U novom modelu Juke bolje se sjedi. Puno je veći dojam kvalitete, a što se svakako može zahvaliti korištenju novih materijala. Za svaku pohvalu je i povećanje prostora, kako u putničkoj kabini tako i u prtljažniku, a poboljšane su i vozne karakteristike.

Pod haubom je trocilindarski motor zapremine 1,0 litra. Uz pomoć turba i sistema za direktno obrizgavanje razvija 114 konjskih snaga, što je više nego dovoljno za žustru gradsku vožnju. Mjenjač je sedmostepeni automatik sa dvije lamele…

Pročitaj više: Potražnja za automobilima u EU i dalje jako pada

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori