Muškarci za koje se ne treba udavati: Vodič iz 1923.godine

Autor napominje da slatki i ljubazni pogled često može biti lažan .

vjenčanje na otvorenom, wedding
Koji muškarci nisu za brak?

Ovo je poseban vodič prema kojem lako možete prepoznati lažljivce, muškarce slabog karaktera koji nisu dobar materijal za sretan brak, kaže autor Reinhold Goering.

Reinhold Goering autor je knjige iz 1923. "Muškarci za koje se ne biste trebali udati - savjeti i upozorenja" i "Djevojke za koje se ne biste trebali ženiti - savjeti i upozorenja". Evo kako možete razlikovati dobre od loše muškarce.

Kao znak slabog karaktera autor navodi veliku udaljenost između čela i brade . Visoko čelo znak je prirodne inteligencije , istureno čela označava nedostatka iste.

Muškarci čvrstog i ustrajnog karaktera koji znaju biti vrlo žestoki imaju široki i visok nos te kratku gornju i izbočenu donju usnu.

"Zavrnuti" nos ukazuje na to da je muškarac sklon razvratu i bludničenju.

Lažljivce možete prepoznati po kratkom nosu i širokom pogledu, dok oštar pogled i ozbiljna lice otkriva fanatična čovjeka.

Foto: Pexels

Autor napominje da slatki i ljubazni pogled često može biti lažan .

"Obično mu je na jeziku med a u srcu i otrov. Vidi u tuđem oku trn, a u svom ne vidi balvan. Djevojka mora paziti što se krije iza lijepih riječi, jer je to stvarnost koju će kasnije kao supruga morati prihvatiti.

"Kajanje ne pomaže, pa stoga na vrijeme treba sve razmotriti i o svemu dobro razmisliti", piše Renhold.

Autor također napominje da karakteru čovjeka važnu ulogu ima i uho.

Oblik uha može dosta toga reći. Normalno uho označava i normalan karakter , međutim, abnormalan oblik uha predstavlja problematičan karakter, napisao je autor još daleke 1923. godine.

Za bore kaže da su utjelovljenje ljudske duše. Duge bore znače snažan karakter i plemenitu dušu , dok kratke pokazuju slab karakter i sklonost obmanama .

Guerling savjetuje djevojkama da se ne oslanjaju na mišljenje prijateljica jer ne mogu ispitati karakter muškarca koji ih ne zanima.

Pročitaj više: Loš brak: koje znakove lošeg braka ne treba ignorisati?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)