Amar Osim više nije trener FK Željezničar!

Amar Osim više nije trener
Foto: screenshot - Amar Osim -

Amar Osim više nije trener Fudbalskog kluba Željezničar, odluka je koju je danas donio Upravni odbor Plavih.

Informacija o odlasku Osima s klupe Željezničara potvrđena je i na zvaničnoj stranici kluba.

"Vrijedi istaći da je odluka donijeta džentlmenski, te da su obje strane pokazale da su prije svega navijači Željezničara i da je to u ovom trenutku najbolja odluka za Klub. Večeras će se održati sjednica Upravnog odbora Kluba na kojoj će se odrediti buduće aktivnosti u vezi s imenovanjem novog trenera prvog tima Željezničara. FK Željezničar se zahvaljuje Amaru Osimu na uvijek maksimalnom angažmanu i ostvarenim rezultatima", piše u klupskom saopćenju.

Osim je za šefa stručnog štaba FK Željezničar imenovan posljednjeg dana 2018. godine, a prvobitno je planirano da na ovoj poziciji ostane tri po godine, dakle do ljeta 2022.

Tada su čelnici kluba istakli kako je opredjeljenje da je njihov prioritet sportski rezultati i titule posebno jer Plavi ove godine obilježavaju 100 godina postojanja.

Međutim, Željezničar ne da je daleko od titule, već je upitan i izlazak u Evropi jer se klub trenutno tek na šestom mjestu. Kriza već odavno drma klub s Grbavice koji već osam ligaških utakmica uzastopno ne zna za pobjedu.

Osim je trenersku karijeru počeo u Željinoj omladinskoj školi, a potom je preuzeo prvi tim s kojim osvaja dvije titule prvaka i dva Kupa Bosne i Hercegovine. Potom odlazi u Japan gdje je predvodio JEF United s kojim osvaja kup Japana.

U sezoni 2009/10. se vraća na Grbavicu i naredne četiri godine predvodi Plave do osvajanja tri titule i dva kupa naše zemlje. Od decembra 2014. do novembra 2016. godine trenirao je katarski Al Kharitiyat, a danas je završio njegov treći mandat na Željinoj klupi.

Očekuje se da će u narednom periodu biti poznat i nasljednik Osima na vrućoj klupi tima s Grbavice.

Izvor: Klix.ba

Pročitaj više: Izbjegnuta smjena: Amar Osim ostat će trener Željezničara

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)