Utvrđene zloupotrebe tokom vakcinacije u Sarajevu, nastavlja se provjera spiskova

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić izjavio je da su provjerom protokola vakcinacije u Zetri utvrđene zloupotrebe.

Odgovorni su prijavljeni nadležnim direktorima ustanova u kojima su zaposleni.

Kako je rekao, vršena je vakcinacija osoba mimo protokola vakcinacije na dva punkta u Zetri.

"Dvije uposlenice JU Doma zdravlja KS vakcinisale su širu porodicu jedne uposlenice JU Zavoda za javno zdravstvo KS. Također i dvoje građana koji nisu u sistemu zdravstvenog osiguranja KS.

Ministarstvo zdravstva KS je prijavilo ove neregularnosti direktorima Doma zdravlja KS i Zavoda za javno zdravstvo KS koji će se odrediti o narednim koracima u ovom slučaju", izjavio je ministar Vranić.

Istakao je da se nastavlja provjera svih spiskova do sada vakcinisanih osoba u Zetri. Ali i da će se sve nepravilnosti prijaviti.

Naglasio je i kako je provjerom utvrđeno da nije bilo iznošenja vakcina izvan vakcinalnog punkta, niti vakcinisanja izvan Zetre.

Podsjetimo da je proteklih dana zbog slabe organizacije na Zetri vladao haos jer su stotine starijih građana satima stajale ispred Zetre.

Često i po kiši i bez distance, čekajući na svoju dozu. Neki sugrađani ove sedmice nisu dočekali svoju dozu jer im je na ulazu rečeno da je nestalo vakcina.

Sve to je izazvalo sumnje

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori