AP interijeri: Više od dvije decenije sa vama!

Napravite od svoje kuće dom
Za vrhunsko uređivanje enterijera i zadovoljstvo kupaca brine se kreativni tim AP interijera

Salon AP interijeri već više od dvije decenije uspješno oprema domove Bosanaca i Hercegovaca.

Za vrhunsko uređivanje enterijera i zadovoljstvo kupaca brine se kreativni tim AP interijera na čelu sa direktoricom, arhitekticom Amnom Pašić.

Koliko joj je važno da prostori njihovih kupaca budu po svjetskim top standardima , može osjetiti svako ko je bar jednom posjetio ovaj salon namještaja.

Amna Pašić, koja je na čelu svog tima već dugi niz godina, podjelila je s nama svoja iskustva i otkrila nam šta je ono najvažnije što je naučila u svom poslu?

  •  Prije svega shvatila sam da je potrebno dosta strpljenja ukoliko se želite baviti ovim poslom. Pretpostavljam da je tako i sa drugim profesijama. Također sam shvatila da je kod opremanja stana, ljudima najvažnije ponuditi idealno rješenje, do najsitnijih detalja. Koliko su bitne krupne stvari, tako sitnice mogu biti jako značajne.

Uređivanje enterijera je vrlo kreativan posao? Je li to zahtjevno?

  • Uvijek su me privlačili enterijeri. Shvatila sam da uživam kada radim nešto vezano za enterijere. Suprug i ja smo pokrenuli ovaj posao i evo tu smo već 23 godine.
  • Uređivanje, odnosno opremanje enterijera je puno više od pukog odabira namještaja. To je profesija u kojoj se kreativna i tehnička rješenja nadopunjuju kako bi se postigao idealan koncept za uređenje životnog prostora. Kad kažem životnog, to samo po sebi govori koliko je to važno.

Kako sam već rekla nije to samo odabir namještaja, trebaju se iznaći riješenja koja su funkcionalna i koja poboljšavaju kvalitetu vašeg života. Upravo je to je ono što mi nudimo kupcima. Pored funkcionalnosti estetika igra važnu ulogu.

Opremili ste mnogo stanova, ponudili bezbroj riješenja, pretvarali hladne zidove u domove iz snova, poslovnim prostorima pružali ambijent u kojem je užitak raditi.... Koliko je odgovornosti u svemu tome?

  • Do sada smo radili privatne kuće, vile, stanove, apartmanske smještaje, kancelarijske prostore, hotele... Mnogo je odgovornosti u ovom poslu. Odgovornost do zadnjeg momenta, kada naši monteri zavrnu posljednji šaraf, pa čak i poslije toga.
Foto: Ap interijeri

Možete li nam opisati proces uređenja jednog prostora, od ideje do realizacije?

  • Prije svega pogledamo prostor, ukoliko se tako dogovorimo s kupcem. Vidimo kakva je postojeća situacija. Izvršimo mjerenje i ucrtavanje prostora. Nakon toga radimo idejno riješenje. Naravno saslušamo želje kupca i vodimo se time. Napravimo projekat, troškovnik i ukoliko je potrebno napravimo neke izmjene. Nije rijetkost da nas angažuju za potpuno uređenje. Prepuste nam odabir i boje na zidovima, vrste zavjesa, rasvjete i slično.
  • Ta transformacija prostora mi je najdraži dio. Kada na kraju procesa vidim zadovoljnog kupca, osjećaj je nevjerovatan.

Čemu pridajete najviše pažnje kod uređivanja enterijera?

  • Mnogo pažnje posvećujem detaljima. Kada se izrađuje namještaj po mjeri, onda uvijek tragam za lijepim ručkicama, sistemima za otvaranje elemenata i slično. Slobodna sam da kupcima predložim kombinaciju materijala drvo, staklo, kamene površine...
  • Radujem se kada neko „iskoči“ iz klasičnog odabira i traži nešto suprotno od toga. To mi je izazov. Volim to.
  • Šta biste Vi iz svog iskustva savjetovali ljudima koji žele krenuti u ovaj posao?
  • Prije svega moraju voljeti ovaj posao. Moraju se naoružati strpljenjem, pratiti trendove u ovom poslu i ići u korak s vremenom. Ukoliko žele da uspiju i traju moraju biti posvećeni, profesionali i odgovorni.

Na vašim profilima društvenih mreža mogu se vidjeti fotografije komada namještaja koji nudite u Vašem salonu. Da li biste htjeli našim čitateljima preporučiti nešto od ponuđenog?

Foto: AP interijeri

Dakle sve zavisi šta je kome potrebno... naprimjer istakla bih trpezarijski stol i stolice veoma modernog dizajna.

Jednostavnim, funkcionalnim i upečatljivim dizajnom, Connubia New York stolice i Giove trpezarijski okrugli stol sjajno se uklapaju u razne kombinacije opremanja enterijera!

Posebnost Giove stola je mogućnost razvlačenja, što je odlična pogodnost za velika druženja. Ploča stola može biti drvo, kombinacija drvo-keramika ili drvo-staklo.

Pročitaj više: Ovo je 5 najboljih ideja za uređenje vašeg prvog doma!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori