Nedim Sladić: Kakvo će nas vrijeme dočekati ujutro?

Prognoza

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić danas je govorio o trenutnim vremenskim prilikama u zemlji te najavio nove padavine tokom noći.

Sladić je kazao da ćemo jutarnje sate sutrašnjeg dana dočekati uz snijeg.

"Večeras slijede nove padavine koje će pomoći pročišćenju kotlinskog zraka koji se opet blago zagadio u uslovima stabilne atsmofere. Evo, padavine koje se već sada nalaze na području Posavine i većeg područja sjeveroistoka BiH će se već u naredna 2-3 sata premještati prema jugoistoku, jačat će i vjetar sjevernog smjera koji će doprinijeti da se kotlinski zrak u velikoj mjeri pročisti. Sa prodiranjem hladnijeg zraka će doći do prelaska kiše u susnježicu i snijeg tako da ćemo jutarnje sate sutra dočekati pod novim bijelim pokrivačem", kazao je Sladić za N1.

Dodao je da će većina padavina prestati već sutra.

"Kada pogledamo današnji i sutrašnji dan, večeras će u dijelu BiH padavine prestati a glavnina se pomjeriti na istok i jugoistok BiH koji će se nastaviti do jutarnjih sati. Već sutra će u jutarnjim satima padavine u većem dijelu BiH prestati. Doći će do razvedravanja, sutra se u drugom dijelu dana može računati na malu do umjerenu oblačnost. Taj front koji pređe preko naših krajeva će vrlo brzo se odmaknuti na jugoistok".

Pročitajte više: Nedim Sladić najavio je obilne padavine u narednom periodu

Pratite nas na Facebook akter.ba - Nedim Sladić: Kakvo će nas vrijeme dočekati ujutro?

ujutro

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori