NBA igrač P.J. Tucker na svoju ruku napustio Houston Rocketse

Houston Rocketsi sasvim su pristojno izgledali u prvim sedmicama  nakon trejda Jamesa Hardena u Brooklyn Netse. Međutim, nakon ozljede Christiana Wooda potpuno su se raspali. Sinošnji poraz od Sacramenta 125:105 bio im je već 14. u nizu, a posljednju pobjedu ostvarili su još 3. februara. Kulminacija haosa u Rocketsima stigla je prije jučerašnje utakmice kad je postalo jasno da na njoj neće biti P.J. Tucker, koji je frustriran jer ga Rocketsi još nisu razmijenili u klub u kojem bi se borio za titulu.

Tucker je godinama bio prototip small ball centra, koji su u NBA ligi sve traženiji, ali niko ne uspijeva zamijeniti njegov uticaj na ekipu.

Sa samo 196 cm i čak 111 kila bio je unikatan igrač koji je Rocketsima donosio brojne taktičke prednosti. Međutim, s njima nikad ništa nije osvojio. Budući da mu je već 35 godina i da je jasno da su Rocketsi krenuli u smjeru suprotnom od vrha, tražio je trejd. Nažalost, klub mu ga još nije omogućio.

Pokušat ćemo smisliti nešto što bi odgovaralo i njemu i nama - najavio je trener Stephen Silas.
Mislio sam da će večeras igrati, ali nije i zbog toga sam razočaran. Odlučio je da više ne želi ništa s nama, a mi smo se složili. Idemo dalje, svako svojim putem - dodao je.

Tucker je u posljednjoj godini ugovora, a može se bez problema uklopiti u bilo kakvu ekipu. Za očekivati je da će mu Rocketsi uskoro pronaći novi klub. To se neće desiti u slučaju da se svi zainteresovani odluče čekati završetak prelaznog roka. Ukoliko se to desi, u Houstonu ne bi imali izbora nego raskinuti ugovor s Tuckerom, koji bi onda mogao za novi klub potpisati kao slobodan igrač. Baš kao što je Blake Griffin učinio rastankom s Detroitom i potpisom za Brooklyn Netse.

U istoj su situaciji još dva iskusna centra - Andre Drummond iz Clevelanda i LaMarcus Aldridge iz San Antonija. Svi bi se oni za dvije sedmice, nakon isteka prelaznog roka, trebali preseliti u klubove koji će imati ozbiljnu ulogu u doigravanju.

Izvor: index.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori