Najljepše plaže u Crnoj Gori: Mjesta koja morate posjetiti

Biseri Jadrana

pexels-sebastian-voortman-189349
Foto: Sebastian Voortman, Pexels

Obala susjedne Crne Gore obuhvata 293 kilometra primorskog područja. Unutar toga krije prave bisere Jadranskog mora kada su u pitanju plaže. Od ulcinjske verzije Copacabane, pa do plaže Jaz prepoznatljive po brojnim festivalima, crnogorska obala se ima čime pohvaliti. Ovo su najljepše plaže u Crnoj Gori!

Jaz

Plaža Jaz važi za mali komad raja u bokokotorskom zalivu, a predstavlja jednu od najdužih i najživljih plaža u Crnoj Gori. Jaz koju preporučuje i Culture Trip kao jednu od najljepših u susjednoj nam zemlji, je središte aktivnosti, muzike i kretanja. Prepoznatljiva je kao domaćin Sea Dance festivala kojeg je časopis Forbes proglasio za jednog od deset najboljih ljetnih festivala u Evropi.

Plaža Jaz (Foto: Shutterstock)

Plaža je čista i šljunčana te omeđena brojnim kafićima i restoranima u kojima se posjetitelji mogu osvježiti. Također, glavno je odredište za turiste zainteresirane za vodene sportove. Nudi čitav niz aktivnosti, uključujući surfanje, skijanje na vodi i jedrenje.

Kraljičina plaža

Kraljičina plaža predstavlja skriveni dragulj jadranske obale, koji je potpuno privatan. Nosilac je plave zastavice - certifikata koji jamči brigu o zaštiti okoliša mora i priobalja. Nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana, smještena između gustog šumarka sa jedne i prelijepog Jadranskog mora sa druge strane.

Kraljičina plaža (Foto: Instagram)

Ova plaža neizostavno je odredište turističkih agencija prioblanih gradova Crne Gore, a koji najčešće nude dnevne ture brodovima do ove skrivene šljunkovite plaže dužine samo 120 metara . Kraljičina plaža definitivno je zaslužila da se nađe u utrci za najljepše plaže Crne Gore.

Copacabana

Plaža Copacabana u Ulcinju je dobila ime po poznatoj plaži u Riu de Janeiru. Crnogorska verzija, iako nije toliko poznata i dalje je jedna od najomiljenijih plaža, kako među domaćim stanovništvom, tako i turistima. Ova pješčana plaža je 900 metara duga i posjeduje skoro 500 suncobrana i čak 800 ležaljki. Do nje se vrlo lako može doći autom jer ima parkiralište namijenjeno isključivo gostima plaže.

Copacabana Ulcinj (Foto: Instagram)

Plavi horizonti

Smještena na poluotoku Luštica, na nekoliko minuta udaljenosti od Kotora ili Tivta, Plavi Horizonti je još jedna plaža s plavom zastavom popularna među porodicama i poznata po svojoj čistoj vodi. Čistoća mora ovu plažu postavlja na mjesto jedne od najboljih lokacija za ronjenje na dah, s poboljšanom vidljivošću koja omogućava lako uočavanje raznih vrsta riba i morskih životinja.

Plaža Plavi horizonti (Foto: Instagram)

Izvor: klix.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)