Lufthansa: Počeli letovi na relaciji Frankfurt – Sarajevo

Porodica porijeklom iz BiH izbačena iz aviona u Frankfurtu jer dvogodišnji sin nije želio staviti masku
Foto: comunicaffe.com

Riječ je o povezanosti glavnog grada BiH sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj. Kao nastavak kontinuiranih napora da se zadovolje potrebe i zahtjevi za putovanja avionom, uprkos raznim ograničenjima putovanja koja su trenutno na snazi, Lufthansa je danas uspostavila redovnu liniju Sarajevo – Frankfurt.

Ova respektabilna kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do 4 puta sedmično iz / za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319.

Već od juna tekuće godine planirano je do 7 letova sedmično.

Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča. Istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom COVID-19, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji. Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano poduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije.

Izvor: biznisinfo.ba

Pročitaj više: Uvodi se prva direktna linija između BiH i SAD-a: Eastern Airlines iz Sarajeva leti za Chicago

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori