Istine o Rolls-Royce automobilima koje zvuče kao mit

Rolls-Royce je odavno sinonim za najprestižniju i najluksuzniju marku automobila na svijetu. Takav brend obično prate i nevjerovatne priče za koje često nismo sigurni da li su stvarnost ili jednostavno mit.

Na primjer, često se pominje da Rolls-Royce ima frižider za šampanjac sa ljetnjim i zimskim režimom, kako bi svojim cijenjenim putnicima obezbjedio idealnu temperaturu pjenušavog vina u zavisnosti od godišnjeg doba.

Sada vam donosimo prvih deset upravo takvih primjera koji su za rubriku “vjerovali ili ne”, a koji su zapravo stvarnost.

1.

Somelijeri daju preporuku da se mlađi šampanjac održava na šest stepeni celzijusovih, dok se za starija penušava vina savetuje hlađenje na jedanaest stepeni.

Rolls-Royce oprema svoje automobile frižiderima koji rade u dva režima – hlade na šest ali i na jedanaest stepeni.

Rolls-Royce

2.

Mehanizam koji uvlači i izvlači skulpturu duha ekstaze (Spirit of Ecstasy) u cilju spriječavanja krađe i njenog oštećenja sadrži 24 elementa koji se ne vide spolja.

Rolls-Royce

3.

Kao što se pažljivo furnira drvo u Rolls-Royce automobilima, tako se posvećuje velika pažnja ručnom slaganju ugljenih vlakana za kabriolet Dawn.

Panel sa ugljenim vlaknima se nalazi između deflektora za smanjenje turbulencije vazduha, koji se postavljaju preko zadnjih sjedišta kada se na njima niko ne vozi.

Rolls-Royce

4.

Vrhunski dizajneri koji rade na personalizaciji automobila i izradi po narudžbi, spremni su na sve, pa čak i na instrukcije klijenta preko mobilnih aplikacija.

Tako je jedna od prvih klijentkinja naručila SUV Cullinan preko WhatsApp aplikacije, dajući uputstva dizajnerima šta i kako da urade.

Isto tako, preko ove aplikacije je odobrila završen automobil, koji joj je potom isporučen na kućnu adresu u Americi.

Rolls-Royce

5.

Četrnaestorici visoko-rangiranih Rolls-Royce inženjera na raspolaganju je flota od 16 test vozila kojima je namjena da što više budu vožena u cilju bolje kontrole kvaliteta.

Testiraju ih i van zvaničnog radnog vremena, što im nikako ne pada teško.

Rolls-Royce

6.

Rolls-Royce Wraith je 2015. godine na Goodwood festivalu brzine izvukao čuveni sprint uzbrdo za svega 52,71 sekundu.

Ovaj podvig nisu uspjeli da nadmaše ni dva Maseratija, Porsche, kao ni Bentley.

Rolls-Royce

7.

Svaki Rolls-Royce ima toliko osetljive senzore da su u stanju da detektuju i najmanje pomjeranje tela vozača i putnika dok mijenjaju oslonac ili položaj tokom sjedenja. U skladu sa tim se prilagođava i kompletan automobil, od ogibljenja pa do samih sjedišta.

Rolls-Royce

8.

Bespoke Audio sistem u Rolls-Royce automobilima ima 18 zvučnika i snagu od 1300 vati.

Toliko je precizno i pažljivo podešen da dizajneri obavezno moraju da traže dozvolu audio inženjera koji su projektovali sistem, ukoliko žele da naprave i najmanji zahvat u smislu promjene dizajna ili pozicije audio elemenata.

Rolls-Royce

9.

Rolls-Royce Phantom je poznat kao automobil sa najboljom akustičnom izolacijom na svijetu. To je omogućilo londonskom muzičaru Skepta da u potpunosti snimi jednu numeru sa zadnjeg sjedišta ovog automobila, umesto da to učini u standardnoj “gluvoj sobi” u studiju.

Rolls-Royce

10.

Najmanje 4.500 automatizovanih elektronskih testova se vrši tokom proizvodnje automobila kako bi bili sigurni da je svaki dio na svom mestu, odnosno, da je auto sastavljen po tačno određenim specifikacijama.

Još 3.500 testova se uradi po završetku proizvodnje svakog automobila, prije nego što napuste fabriku.

Rolls-Royce

Preuzeto: magazinauto.com

PROČITAJ VIŠE: Peugeot 208: Najprodavaniji auto u Europi

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)