Muzička nagrada u Hrvatskoj: Top.HR Music Awards

Teška godina je iza nas. Ne postoji zanimanje koje nije osjetilo promjenu i neizvjesnost. Koncerti se nisu održavali, neki su gubili, a neki dobivali inspiraciju. Uprkos  svim teškim i nepredvidivim situacijama, muzika i dalje živi i muzika se i dalje stvara. Ko je najemitiraniji, ko najprodavaniji, a ko najstreamaniji izvođač u Hrvatskoj, saznali smo 7. februara na dodjeli muzičkih nagrada Top.hr Music Awards 2021.

Top.HR Music Awards 2021. je godišnja muzička nagrada u Hrvatskoj koja dodijeljena za izvođačima za muzički doprinos u 2020. godini.

Dodjela nagrada održala se u pandemijskim uvjetima u zagrebačkim studijima emisije RTL Danas i studiju Croatia Recordsa. Nagrada Top.HR Music Awards 2021. godine dodjeljivala se u devet kategorija, a u odnosu na prethodnu godinu nije se dodjeljivala nagrada za Koncertnu turneju godine.

Ovogodišnjom dodjelom obiljeno je i 25 godina djelovanja Hrvatske diskografske udruge. Prije 25 godina HDU je osnovan s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno muzičke djelatnosti uopće.

Najobjektivnija muzička nagrada pokazala je ko je stvarno najbolji. Kategorije se odnose na radijsko emitiranje, prodaju albuma i streaming pjesama.

Ova nagrada predstavlja jedinstveno muzičko priznanje na domaćoj sceni.

Kategorije za ovogodišnji Top.HR Music Awards nagradu su: najstreamaniji izvođač, najprodavaniji domaći album, najprodavaniji strani album, pjesma godine, grupa, muški izvođač, ženski izvođač, novi izvođač i najstreamanija pjesma.

Jedna od najpopularnijih svjetskih pjevačica, Dua Lipa, putem video veze uključila se na dodjelu muzičke nagrade. Osvojila je nagradu u kategoriji najprodavaniji strani album odnosno strani izvođač godine.

Dodjelu nisu propustili ni Dino Merlin, Massimo, Radojka Šverko, Zorica Kondža, Urban, Opća opasnost, Marko Perković Thompson, Nika Turković, Franka Batelić, Mia Dimšić, Pavel, Marko Kutlić, ansambl Lado, Matija Cvek. Na svečnoj dodjeli prisjetili su se  i velikog Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca kroz  nastupe Marka Tolje i Ivane Kindl.

Muzika nas, baš kao i mostovi, spaja. Uživajte u njoj svaki trenutak.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)