U Mostaru počela izgradnja stanova za raseljene osobe koje žive u kolektivnim centrima

U Mostaru počela izgradnja stanova za raseljene osobe koje žive u kolektivnim centrima
U Gradu Mostaru, naselje Sutina, danas je svečano obilježen početak izvođenja radova stambenog objekta sa 24 stambene jedinice.

U Mostaru je danas svečano obilježen početak izgradnje stambenog objekta s 24 stambene jedinice. Objekat se nalazi u naselju Sutina u sklopu realizacije Projekta CEB II i zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja.

Ovim projektom Projektom planirano je stambeno zbrinjavanje oko 7200 korisnika koji žive u neuslovnim objektima kolektivnih centara i alternativnih smještaja.

Na lokaciji objekta koji se nalazi uz magistralnu cestu M-17 prilikom svečanosti je kazano kako je rok za izgradnju objekta 300 dana.Naglasili su kako se radi o jednom od planirana tri objekta u tom gradu.

Početak radova su otvorili Jelka Milićević, dopremijerka u Vladi FBiH i ministrica financija, Edin Ramić, federalni ministar rasljenih osoba i izbjeglica i Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Gradonačelnik Kordić ističe kako se radi o veoma značajnom projektu koji obuhvata izgradnju tri zgrade sa po 24 stana za osobe koje su izbjegle i raseljene te bile smještene u kolektivnim centrima. Konačno biti smješteni dostojno ljudima u lijepim i urednim zgradama.

Izrazio je radost što je danas svečano obilježen početak radova na prvoj zgradi. Naglašava kako se druga zgrada planira raditi u blizini te, a treća u koloniji neselja Rodoč.

Zahvalio se ministrima koji su danas posjetili Mostar i podržali ovaj projekt, te naglasio kako mu je posebno drago što je ovo jedan od projekata koji povezuje sve nivoe vlasti u našoj državi zajedno sa međunarodnim organizacijama koje sve skupa podupiru.

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, planirana je realizacija ukupno šest potprojekata. I to u općinama Konjic i Jablanica, Gradu Čapljini i Gradu Mostaru. Planirana je izgradnja ukupno 132 stambene jedinice ukupne vrijednosti preko 9 miliona KM.

Trenutno se na području Federacije BiH izvode radovi na izgradnji dvanaest novih stambenih objekata sa ukupno 258 stambenih jedinica. Vrši rekonstrukcija i sanacija pet objekata sa 10 stambenih jedinica u Gradu Gradačcu, priopćilo je Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica FBiH.

Pročitaj više: Mario Kordić novi gradonačelnik Mostara

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori