Bogić Bogićević: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva!

Bogić Bogićević odustao od pozicije gradonačelnika Sarajeva
Bogić Bogićevic foto screenshot

Bogić Bogićević pismom predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću povukao je svoje ime iz izborne utrke za gradonačelnika Sarajeva. Svemu je prethodila današnja sjednica Gradskog vijeća.

Bogićević na početku obavještava Nikšića o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva.

"Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju", piše on.

Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, dodaje, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

"Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati", zaključio je u svom pismu Nikšiću nesuđeni gradonačelnik Bogić Bogićević.

Pročitaj više: Irma Baralija: Ne sumnjam da je Izetbegović zbog supruge spreman žrtvovati i Mostar

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori