Loše vijesti iz Mostara: Mladić povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Konjica je životno ugrožen

Radi se o mladiću A.B. (1996)

Mladić A.B. (1996.) koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći na izlazu iz Konjica prema Sarajevu, a koja se dogodila u nedjelju oko 17:30 sati, nalazi se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru u teškom stanju.

Ova informacija je potvrđena iz Ureda za informiranje SKB. Također se navodi kako je hospitaliziran na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život. On je hemodinamski i respiratorno stabilno, saopćeno je.

Podsjetimo, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je sudjelovao automobil Golf, a za čijim upravljačem je bio A.B. On je iz neutvrđenih razloga izletio s magistralne ceste M-17. Udario je u brdo, te se potom ponovno vratio na magistralu prevrnuvši se na krov. Navedeno je u informaciji iz MUP-a Hercegovačko - neretvanskog kantona.

Osim djelatnika hitne pomoći, na mjestu nezgode djelovali su i vatrogasci iz Konjica, dok su službenici Policijske uprave Konjic uradili uviđaj i regulisali promet. Promet je na tom dijelu magistrale nakratko bio u potpunosti obustavljen, a onda se počelo s naizmjeničnim propuštanjem automobila, do uklanjanja vozila s kolnika.

Uz A.B., u automobilu je bila i osoba Ž.B. (1994.) koja je također zadobila tjelesne ozljede. A.B. je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Konjicu, a potom je prebačen u Mostar na dalje liječenje.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori