‘Ovo je početak najveće financijske krize u istoriji SAD-a’: Peter Schiff daje teška predviđanja Boom Bustu

Nakon što je pretrpio najgori krah na berzi od 1987. godine, američka Centralna banka najavila je injekciju od 1,5 biliona dolara kako bi olakšala zategnuta tržišta kapitala. To je najveća akcija Feda od finansijske krize 2008. godine.

RT-ovoj Boom Bust-u pridružuje se i izvršni direktor Euro Pacific Capital-a Peter Schiff kako bi saznao jesu li Fed-ove akcije dovoljne da zaustave krvoproliće na berzi.

"Bik tržište je očito gotovo, samo pogledajte brojke", kaže veteran berzanski broker.

Ovo je početak najveće finansijske krize u historiji SAD-a“, kaže Schiff, dodajući „Financijska kriza SAD-a iz 2008. godine blijediće u usporedbi s ozbiljnošću ove recesije. Imat ćemo mnogo veću recesiju od one koju smo imali 2008. godine. "

Prema stručnjaku, razlika je u tome što će  „ovaj zapravo imati inflaciju; imat ćemo porast potrošačkih cijena i pad dolara što će ga učiniti mnogo gorim od onoga što smo iskusili prije 10-12 godina. "

Schiff objašnjava da je koronavirus samo pribadača, dok je problem balon duga. Virus ne samo da je probio berzu i kripto balon, već je i probio mjehur na tržištu obveznica.

„Dakle, sada se moramo nositi s posljedicama bolesti koju nam je Fed nanio. I nažalost Fedov lijek protiv koronavirusa bit će koban za ekonomiju. "

Strateg kaže da će fiskalni poticaj pogoršati situaciju.

"SAD je slomljen, nema novca koji stimulira ekonomiju, a sve što možemo je štampati novac ... Tržište obveznica implodira jer ima previše duga."

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori