Da li ste znali: Lav nakon 10 godina prepoznao svog vlasnika

Čovjek sa fotografije zove se John Rendall. On je 60-ih godina prošlog vijeka kupio lava po imenu Cristian. Lav je s njim živio u londonskoj dnevnoj sobi. Čitavu godinu dana Velika mačka bila je dio svega. Vozajući se sa svojim vlasnicima po ulicama Londona na zadnjem sjedištu Bentleyja, vodili su ga na ručak u lokalni restoran, ali je i pozirao za modni oglas Bibe. Čak je u stanu imao i svoju ladicu za stvari.

Kako je svaki dan rastao, pretvarao se u pravog velikog lava sa grivom, nije se više mogao držati kao kućni ljubimac. Odveli su ga u Keniju, gdje ga je 'Lion Man' George Adamson rehabilitirao u divljinu. Ostavili su ga u njegovo prirodno stanište. Za njegove vlasnike taj momenat odvajanja je bio jako emotivan.

Priča o Christianu kućnom lavu - i njegovom konačnom puštanju u divljinu potresna je koliko i nevjerojatna.

10 godina kasnije, lav je postao alfa mužjak rezervata u Africi i bio je jako nasilan.

Na naslovnoj fotografiji vidimo trenutak kad je vlasnik nakon mnogo godina došao posjetiti ga, lav se zatrčao i zagrlio ga najsnažnije.

"Christian je zurio u nas na vrlo intenzivan način", kaže Rendall. "Znao sam njegov izraz lica i vidio sam da je zainteresiran. Pozvali smo ga, a on je ustao i počeo polako koračati prema nama. Tada je, kao da se uvjerio da smo to mi, potrčao prema nama, bacio se na nas, srušio nas, srušio Georgea i zagrlio nas, kao nekada, sa šapama na našim ramenima."

"Svi su plakali. Mi smo plakali, George je plakao, čak je i lav zamalo plakao. Ostali smo tiu do jutra nakon čega se Cristian vratio svojim lavicama koje su ga čekale. To je bio zadnji put da ga je iko vidio", rekao je Randall,

Prosto nejverovatno!

Izvor: typepad.com

Pročitajte više: Preslatki haski će vas raznježiti kad pogledate video

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori