Lara Gut-Behrami nastavila je tamo gdje je stala

Lara Gut-Behrami nastavila je tamo gdje je stala nakon FIS-ovog svjetskog alpskog skijaškog prvenstva.

Osvajač je trostruke medalje u Cortini. Također je pobijedila u prvoj utrci nakon Svjetskih prvenstava, na Audi FIS svjetskom kupu u Val di Fassi (ITA).

Od početka Nove godine, Lara Gut-Behrami je gotovo nedodirljiva.

Penjala se je tron u svih posljednjih šest utrka Svjetskog kup. Četiri puta je zabilježila pobjedu tokom niza.

No, jučerašnja pobjeda nije lako došla za švicarsku zvijezdu. Pobjedu je dobila samo 0,02 sekunde ispred Austrijanke Ramone Siebenhofer.

Na trećem mjestu je bila Gutova saigračica i osvajačica zlatne medalje iz Cortine, Corinne Suter sa razlikom od 0,26 sekunde.

Foto: Instagram

Juče je Val di Fassa kao domaćin bio debi na Svjetskom kupu. Sportisti su uživali u izazovu osvajanja nove staze. Talijansko odmaralište bilo je domaćin FIS alpskog juniorskog svjetskog prvenstva 2019. godine. Bilo je spremno za izlet kao zamjensko mjesto nakon što su olimpijska takmičenja u Pekingu morala biti otkazana zbog pandemije.

Nova staza, zajedno sa izuzetno toplim temperaturama, pružila je velike razlike u rezultatima za takmičare.

Osim prvih pet najboljih, vremenska razlika je porasla sa pola sekunde razlike između petoplasiranog Breezy Johnsona i šestoplasiranog Kajske Vickhoff Lie.

Ovom pobjedom, Lara Gut-Behrami preuzela je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada držeći 29 bodova prednosti ispred Petre Vlhove, čiji deveti plasman nije bio dovoljan da je održi u vodstvu.

Juče je bio početak dugog vikend-a u Italiji u regiji Trentino. Val di Fassa danas će biti domaćin drugog spusta koji je počeo u 11:00, a slijedi super-G u nedjelju.

Izvor: skiactu.ch

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori